«Όταν σβήσουν τα φώτα», γράφει ο Μητσοτάκης στο Facebook

0
33

Για τα κακώς κείμενα του ελληνικού αθλητισμού εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και όσα πρέπει να γίνουν στο εξής, μιλά ο πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με κείμενό του που δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή και την επιτυχία της Άννας Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

«Όταν σβήσουν τα φώτα…» γράφει ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζοντας την υπερηφάνεια του για τη μεγάλη επιτυχία της Άννας Κορακάκη, όχι ως πολιτικός, όπως γράφει αλλά ως Έλληνας πολίτης, που παρακολούθησε τις προσπάθειες της Ελληνίδας αθλήτριας μαζί με τα τρία του παιδιά.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «τα παράπονα των αθλητών για τους πολιτικούς που τους θυμούνται μόνο στις διακρίσεις είναι δικαιολογημένα» και πως «οι συνθήκες στις οποίες έκανε προπόνηση η Άννα βρίσκονται σε αναντιστοιχία με το μεγάλο της ταλέντο».

Αναφέρει ότι δυστυχώς, και ο αθλητισμός δε γλίτωσε τις μεγάλες περικοπές των μνημονιακών χρόνων και πως «από τις υπερβολές του παρελθόντος φτάσαμε στο άλλο άκρο».

Τονίζει ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν θα πρέπει να μείνει αμέτοχος παρατηρητής και με προγράμματα χορηγιών να συμπληρώσει τους λιγοστούς πόρους που διαθέτει ο κρατικός προϋπολογισμός για τη στήριξη των ομοσπονδιών.

«Όταν σβήσουν τα φώτα της Ολυμπιακής δόξας, η Άννα θα μπορεί πια να προπονείται σε συνθήκες που θα αρμόζουν σε μια χρυσή Ολυμπιονίκη. Δικιά μας δουλειά είναι να βρούμε και να στηρίξουμε τα επόμενα μεγάλα ταλέντα που θα τιμήσουν την πατρίδα μας» υπογραμμίζει, ενώ ως ερασιτέχνης αθλητής λέει πως γνωρίζει καλά ότι ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει όχι μόνο υγεία, αλλά και χαρές μοναδικές σε όλα τα επίπεδα.

«Το παράδειγμα της Άννας, αλλά και των υπόλοιπων αθλητών, που είμαι σίγουρος ότι θα μας προσφέρουν και άλλες διακρίσεις, θα εμπνεύσουν μία νέα γενιά παιδιών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη μιας νέας κοπέλας από τη Δράμα, που μας απέδειξε ότι δεν υπάρχουν όρια στους στόχους που κάποιος θέτει για τον εαυτό του» καταλήγει στο κείμενό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here