Ουρές 20 χιλιομέτρων στα σύνορα Αυστρίας – Ουγγαρίας

0
49
Police stand near a truck that stands on the shoulder of the highway A4 near Parndorf south of Vienna, Austria, Thursday, Aug 27, 2015. At least 20 migrants were found dead in the truck parked on the Austrian highway leading from the Hungarian border, police said. (AP Photo/Ronald Zak)

Ουρές 20 χιλιομέτρων σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στα σύνορα της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, καθώς οι αυστριακές αρχές αποφάσισαν να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους μετά το τραγικό περιστατικό με τους 71 μετανάστες που πέθαναν από ασφυξία σε φορτηγό.

«Η εντολή είναι να πραγματοποιούμε λεπτομερέστατους ελέγχους σε όλα τα οχήματα που επιχειρούν να διέλθουν τα σύνορα τις χώρες, σε όλους σταθμούς και σε όλους τους πιθανούς χώρους που μπορούν να κρυφτούν άνθρωποι», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του βασικού σταθμού ελέγχου στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Οι ουρές έχουν σχηματιστεί στον αυτοκινητόδρομο Μ1, ο οποίος αποτελεί τον βασικό άξονα που συνδέει την Ουγγαρία με την Αυστρία, αλλά και τη Σλοβακία, την Τσεχία και τη Σλοβενία.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, η ουγγρική αστυνομία έχει επιβεβαιώσει την είσοδο 8.792 μεταναστών στη χώρα, οι περισσότεροι εκ των οποίων διήλθαν τα σύνορα από τη Σερβία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here