Ουρές έξω από τράπεζες- Σχέδιο για χρονικό όριο στις μετακινήσεις

0
138

 

Σχέδιο να κάνει συστηρότερα τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας μελετά η κυβέρνηση, καθώς διαπιστώνεται κατάχρηση της δυνατότητας ελεύθερης κίνησης. Ειδικά οι εικόνες συνωστισμού με πολλούς συνταξιούχους έξω από τράπεζες προκάλεσαν έντονη ανησυχία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι εξετάζεται αυστηροποίηση του πλαισίου για τις εξόδους των πολιτών από τις οικίες τους. Πιθανώς θα υπάρξει καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13.033.

«Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές την ημέρα. Η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις», είπε στο Mega. «Σκεφτόμαστε να λάβουμε μέτρα για τις ουρές στις τράπεζες. Η κατάσταση που βλέπουμε δεν είναι αποδεκτή. Οι περισσότεροι δεν χρειαζόταν να πάνε στην τράπεζα, καθώς θα μπορούσαν να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές».

Για το σενάριο της καθολικής απαγόρευσης, ανέφερε ότι δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή, αλλά τόνισε πως δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση της δυνατότητας να βγαίνουμε έξω από το σπίτι.

Συνωστισμός με συνταξιούχους έξω από τραπεζικά καταστήματα καταγράφηκαν και στην  Πάτρα, σύμφωνα με το thebest.gr. Το ίδιο και στα κεντρικά της πόλης, όπως και στα περιφερειακά καταστήματα των ταχυδρομείων σε Βραχνέικα και άλλες περιοχές.

Και στη Λάρισα σχηματίστηκαν ουρές. Σύμφωνα με το larissanet υπήρξαν και στιγμές έντασης μεταξύ των συγκεντρωμένων σε κεντρικό κατάστημα τράπεζας, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να επιβάλουν την τάξη.

Ουρές από κόσμο που περίμενε έξω από τράπεζες ή ATM, καταστήματα και σούπερ μάρκετ σχηματίσθηκαν και στα Χανιά όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here