Μπαλάφας: Ούτε κάνουμε ούτε δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού

0
53

Κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει στο συλλαλητήριο της Αθήνας, ενώ σε αυτό της Θεσσαλονίκης ακροδεξιοί και φασίστες έσωσαν τον τόνο, σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.

«Υπάρχουν σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις στοιχεία ακροδεξιά, στοιχεία φασιστικά, στοιχεία γραφικά αν θέλετε, που τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη μπόρεσαν να δώσουν τον τόνο και αυτό είναι γεγονός. Υπήρξε ένας ομιλητής ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ ο οποίος είπε αυτά που είπε», ανέφερε προσθέτοντας ότι δεν θα παραστούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:«Όχι βέβαια! Γιατί δεν συμφωνούμε με το κλίμα που εκπέμπεται από αυτά τα πράγματα. Η Αριστερα την οποία στηρίζω τον πατριωτισμό της τον έχει δείξει στις δύσκολες στιγμές. Από την αντίσταση στους Γερμανούς, από την χούντα. Στην Αριστερά τη δική μας δεν είναι κανείς σε θέση να της κάνει μαθήματα πατριωτισμού. Ούτε κάνουμε σε κανέναν μαθήματα πατριωτισμού, ούτε δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού».

Όσο για το αν το θέμα του Σκοπιανού προκαλέσει πρόωρες εκλογές σημείωσε: «Δεν θα προκαλέσει εκλογές το Σκοπιανό. Όχι βέβαια. Διότι θα υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία στην Βουλή αν έρθει το θέμα της ονομασίας. Συνεργαστήκαμε με τους ΑΝΕΛ για το καλό της χώρας. Ξέραμε ότι θα υπάρχουν διαφωνίες. Δεν δυσκολεύει την διαπραγμάτευση το γεγονός ότι διαφωνεί ο κυβερνητικός εταίρος» και πρόσθεσε ότι «δεν θα είναι ήττα για την κυβέρνηση αν δεν περάσει η συμφωνία. Όταν κάνεις μια προσπάθεια παίρνεις ένα ρίσκο καλά υπολογισμένο. Πιστεύουμε ότι μπορεί να βγει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here