Πούτιν για Πρέσπες: Αγνοήθηκε η βούληση των «Μακεδόνων» ψηφοφόρων

0
105

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ακολούθησε νέα παρέμβαση της Μόσχας διά στόματος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε συνέντευξή του ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στη σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti, επέρριψε ευθύνες σε ΗΠΑ και Δύση για το «σχέδιο να ενισχύσουν την επιρροή τους στα Βαλκάνια», χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια αυτήν ως παράγοντα αποσταθεροποίησης για την περιοχή.

Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στους βομβαρδισμούς της πρωτεύουσας της Σερβίας από το ΝΑΤΟ, την υποστήριξη της μονομερούς ανεξαρτησίας του Κοσόβου, καθώς και ότι το 2017 «σε αντίθεση με τη βούληση του λαού έσυραν το Μαυροβούνιο στο ΝΑΤΟ, προκαλώντας αποσταθεροποίηση της χώρας».

Έκανε ειδική αναφορά στη «Μακεδονία», για την οποία είπε ότι «τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο για συνταγματικές αλλαγές και αλλαγή της ονομασίας της χώρας αλλά και της βάσης της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας, με στόχο την προώθηση της ένταξής της στο ΝΑΤΟ» τονίζοντας ότι αγνοήθηκε η βούληση των «Μακεδόνων» ψηφοφόρων, «καθώς το δημοψήφισμα για την αλλαγή ονομασίας της χώρας απέτυχε, αλλά η έξωθεν πίεση συνεχίζεται. Η χώρα μας αναγνωρίζοντας την περιπλοκότητα της ιστορίας της περιοχής των Βαλκανίων, τη θεωρούσε ανέκαθεν ένα πεδίο εποικοδομητικής συνεργασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί προτεραιότητά μας η ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας», υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here