Πάιατ: Ξεκάθαρη ευκαιρία να λυθεί το Σκοπιανό – Υποστηρίζουμε Νίμιτς

1
60

Eξαιρετική ευκαιρία για επίλυση της διένεξης αναφορικά με το Σκοπιανό χαρακτήρισε το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτώμενος αν προβλέπει κατάληξη της μεσολαβητικής προσπάθειας του Μάθιου Νίμιτς πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο κ. Πάιατ απαντά «δεν θα κάνω οποιαδήποτε πρόβλεψη , αλλά η θέση μας είναι πολύ απλή: Υποστηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς, υποστηρίζουμε την προσπάθεια του ΟΗΕ. Ο καλύτερος τρόπος να το πράξω αυτή τη στιγμή είναι να μην κάνω εικασίες ή σκέψεις, ή να πω κάτι παραπάνω για τη θέση των ΗΠΑ στο ζήτημα. Αλλά, το σημαντικό σημείο είναι ότι υπάρχει ξεκάθαρη ευκαιρία κι αυτό νομίζω ήταν το μήνυμα που υπογράμμισε ο Μάθιου Νίμιτς και εδώ στην Αθήνα και τα Σκόπια».

Σε ό,τι αφορά την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, ο πρέσβης των ΗΠΑ λέει ότι «το σημαντικό ζήτημα είναι ότι τα κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα στην Άγκυρα και την Αθήνα παραμένουν ανοικτά. Είμαι εντυπωσιασμένος από τη δουλειά που κάνει ο πρέσβης κ. Παρασκευόπουλος του Υπουργείου Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ ο διάλογος ανάμεσα στον Ναύαρχο Αποστολάκη και τον στρατηγό Ακάρ στην Τουρκία είναι εξίσου σημαντικός. Αυτό είναι το κλειδί. Πρόκειται για δύο συμμάχους στο ΝΑΤΟ, είμαστε δεσμευμένοι στη σχέση μας με την Ελλάδα, στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας κι έχουμε ξεκαθαρίσει επίσης τη δέσμευσή μας στην ελληνική κυριαρχία».

Πηγή: ΑΝΤ1

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here