Πακιστανικής καταγωγής ο νέος ΥΠΕΣ της Βρετανίας

0
77

Μετά την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών Άμπερ Ραντ λόγω των χειρισμών της στην υποθεση των μεταναστών τηε «γενιάς του Windrush», η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επέλεξε τον πακιστανικής καταγωγης και νυν υπουργό Κοινοτήτων Σατζίντ Τζαβίντ.

Έτσι, ο 49χρονος κ. Τζαβίντ γίνεται ο πρώτος Βρετανός υπουργός Εσωτερικών με μη βρετανική, αλλά με πακιστανική, καταγωγή.

Ως πολιτικός ακολουθεί ανοδική πορεία και μάλιστα θεωρείται και πιθανός διάδοχος της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος μελλοντικά.

Τα τελευταία έξι χρόνια έχει διατελέσει οικονομικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, υφυπουργός Οικονομικών με αρμοδιότητα το Σίτι του Λονδίνου, υφυπουργός Ισότητας, υπουργός Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού, υπουργός Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων και έως σήμερα υπουργός Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Διακυβέρνησης.

Ο Τζαβίντ έχει επικρίνει την κυβέρνηση για τον τρόπο αντιμετώπισης των μεταναστών που βρίσκονται στη Βρετανία εδώ και δεκαετίες λέγοντας πως στη θέση τους θα μπορούσαν να βρίσκονται οι δικοί του γονείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here