ΠΑΜΑΚ: Χαμηλό το ενδιαφέρον για τις εκλογές της κεντροαριστεράς

0
49

Το χαμηλό ενδιαφέρον των πολιτών για τις εκλογές που θα αναδείξουν την ηγεσία του νέου πολιτικού σχηματισμού της κεντροαριστεράς, επισημαίνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του Protagon.

Στο βασικό ερώτημα, το οποίο αφορά στο αν και κατά πόσο ενδιαφέρουν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου στον νέο πολιτικό σχηματισμό, το 60% απάντησε «καθόλου», το 17% «λίγο» και μόλις το 20,5% δηλώνει πως ενδιαφέρεται, με το 14% εξ αυτών να δηλώνει αρκετά» και το 6,5% να δηλώνει «πολύ».

Σημαντική είναι η προέλευση όσων απάντησαν ότι ενδιαφέρονται για τις εκλογές της κεντροαριστεράς. Όπως αποδεικνύεται, η μεγάλη «δεξαμενή» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι ψηφοφόροι που δήλωσαν ενδιαφέρον, είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές το κυβερνών κόμμα σε ποσοστό 36,5%, το 18,5% είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, το 27,5% είχαν ψηφίσει Δημοκρατική Συμπαράταξη και το 12% Ποτάμι. Όσον αφορά εκείνους που δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται πολύ, σε ποσοστό 56% είχαν ψηφίσει Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ το 15% προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά την πρόθεση συμμετοχής στις εκλογές της κεντροδεξιάς επί του συνόλου του πληθυσμού, μόλις το 10% δήλωσε πιθανόν να λάβει μέρος, το 3,5% δηλώνει λίγες πιθανότητες, ενώ το 86,5% δηλώνει σαφώς ότι θα απέχει, καθώς δεν τον αφορά.

Ολόκληρη η έρευνα τις ΠΑΜΑΚ  στο protagon.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here