Παναθηναϊκός: Η τροποποίηση δεν είναι δώρο σε εμάς

0
37

Το θέμα με την αλλαγή του άρθρου 52 και την ευκολία που παρέχει αυτή, σίγουρα μπορεί να εξυπηρετεί τον Παναθηναϊκό, όμως η τροποποίησή του δεν έγινε, προκειμένου να την εκμεταλλευτούν αποκλειστικά οι «πράσινοι», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

Η όλη προσπάθεια έχει ξεκινήσει μήνες τώρα από τους εκπροσώπους των ελληνικών ομάδων, καθώς εδώ υπήρχαν διαφορετικά κριτήρια από ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για να πάρει μία ομάδα άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, θα έπρεπε να έχει αυτό που λέμε «καθαρή θέση», κάτι όμως που δεν ισχύει αλλού. Για παράδειγμα στην Βουλγαρία, μία ομάδα μπορεί να πάρει το ΟΚ, αρκεί να είναι μείον μέχρι και 50 εκατομμύρια.

Η θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος και τα θέματα που τον αφορούν, «πουλάνε». Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να παραποιείται η πραγματικότητα. Σημερινό δημοσίευμα, που αναπαράγεται με ταχείς ρυθμούς από άλλα ΜΜΕ, υποστηρίζει ότι ΕΠΟ και Super League έσωσαν και «καθάρισαν» για τον Παναθηναϊκό, με απόφαση για τροποποίηση του άρθρου 52 του κανονισμού αδειοδοτήσεων, που αναφέρεται στη λεγόμενη «καθαρή θέση» μιας ΠΑΕ, δηλαδή έχει να κάνει με τα μελλοντικά χρηματοοικονομικά της στοιχεία.

Ο τρόπος παρουσίασης της είδησης δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις για δήθεν δώρο των αρμόδιων αρχών του ποδοσφαίρου προς τον Παναθηναϊκό. Η μόνη αλήθεια είναι, και αυτά είναι καταγεγραμμένα σε πρακτικά, πως το θέμα της τροποποίησης του επίμαχου άρθρου είχε τεθεί από τους εκπροσώπους των ελληνικών ομάδων προς τους αντιπροσώπους της αρμόδιας επιτροπής της UEFA σε προ μηνών συνάντηση. Ο λόγος που είχε τεθεί αυτό το ζήτημα πλειστάκις αφορά στα δύο μέτρα και δύο σταθμά που ακολουθούνταν έως σήμερα στα κριτήρια που σχετίζονται με την »καθαρή θέση».

Για να γίνει κατανοητό, μια ομάδα από τη Βουλγαρία μπορούσε να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ακόμα και εάν η »καθαρή θέση» της ήταν -50 εκατ. ευρώ, ενώ μια ελληνική ομάδα όφειλε να έχει μη αρνητική θέση. Η UEFA είχε κατανοήσει το δίκαιο του αιτήματος, προκειμένου να επέλθει ισορροπία στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Το θέμα αφορά όλες τις ελληνικές ομάδες και αποτελεί διόρθωση μιας αδικίας συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here