Πανδαισία γεύσεων και αισθητικής δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

0
164

 

Στην Ελλάδα δεν είναι ευρέως γνωστό, ωστόσο ο Άκης Πετρετζίκης ήρθε να μας μυήσει και σε αυτό:

Όταν λέμε cake δεν εννοούμε το απλό σνακ, συνοδευτικό συνήθως καφέ ή τσαγιού -που κάποιους δεν εντυπωσιάζει- αλλά ένα κανονικότατο γλύκισμα (εν προκειμένω, υψηλών προδιαγραφών).

Έτσι, η νέα πανέμορφη έκδοση του δημοφιλούς chef που έβαλε ξανά στην κουζίνα τον κόσμο ώστε να πειραματιστεί χωρίς να φοβάται, περιλαμβάνει πληθώρα ιδεών με βάση τα cakes.

Μιλάμε, ουσιαστικά, για ολόκληρες τούρτες, cheesecakes, cupcakes, απλά cakes, όλα τους φωτογραφημένα εξαιρετικά, αλλά κυρίως με αναλυτικές, απλά γραμμένες οδηγίες για να τολμήσουμε να καταπιαστούμε με τη ζαχαροπλαστική.

Στον καλαίσθητο τόμο των Εκδόσεων Ψυχογιός θα αριθμήσουμε 120 συναρπαστικές, πρωτότυπες, γλυκιές συνταγές, όλες δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.

Θα συναντήσουμε υλικά που λατρεύουμε, όπως η σοκολάτα, τα αλκοολούχα ποτά και τα φρούτα, αλλά και διαφορετικά που δεν έχουμε συνηθίσει να συνδυάζουμε με γλυκά, όπως η λεβάντα και το αβοκάντο!

Όπως και να’χει, με δεδομένο ότι η ζαχαροπλαστική είναι μια άκρως δημιουργική και… νόστιμη ιστορία, με το βιβλίο – εγχειρίδιο του Άκη θα μπούμε με φόρα στην κουζίνα, θα γλυκάνουμε την άγλυκη καθημερινότητά μας, και τελικά θα σμίξουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα πάνω από ένα -ή 120- διαφορετικά cakes!

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1004450/PIECE-OF-CAKE

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροBροχές και καταιγίδες όλο το βράδυ στην Αττική
Επόμενο άρθροΑιφνιδιασμός Μητσοτάκη: Δεν πάω σε σύσκεψη αρχηγών για Σκόπια αν…
Ο Βαγγέλης Λιακόγκονας γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Σπουδάζοντας αυτοματισμό – τηλεπικοινωνίες αποφάσισε να στραφεί τελικά στην επικοινωνία εισβάλλοντας στη δημοσιογραφία, σπουδάζοντάς την, και τελικά «παντρεύοντάς την» με τα νέα μέσα. Είναι φοιτητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Έκανε πρακτική άσκηση καλύπτοντας ρεπορτάζ αυτοδιοίκησης σε τοπικά έντυπα και ενημερωτική εκπομπή στο TV Magic Πειραιά. Συμμετείχε στην εκπομπή ζαχαροπλαστικής του Mega «Γλυκές αλχημείες». Έχει εργαστεί ως συντάκτης πολιτιστικών –και μη- στηλών στις Εκδόσεις Λυμπέρη και στον ΑΝΤ1. Από το Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2016 εργάστηκε στο Mega Channel, αρχικά για την καθημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή ''Κοινωνία ώρα ΜEGA'' και εν συνεχεία για το δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Από τον Ιούνιο του 2016 και έως τον Ιανουάριο του 2018 εργάστηκε ξανά στον ΑΝΤ1. Κατόπιν, στο LiFO.gr. Αρθρογραφεί στο aixmi.gr από την ίδρυσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here