Πάνω από 1 εκατ. οι πρόσφυγες που θα δεχθεί η Γερμανία

0
15
Immigrants find shelter in a makeshift camp at Pedion Areos park in central Athens, Greece on August 3, 2015. / Μετανάστες στο Πεδίον του Άρεως, Αθήνα στις 3 Αυγούστου 2015.

Η Γερμανία θα δεχθεί συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, όπως δήλωσε ο Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο ίδιος μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στο Μάιντς, κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να μην μπαίνουν ούτε στην λογική της Καγκελαρίου που λέει «θα τα καταφέρουμε», αλλά ούτε σε αυτήν του Βαυαρού Πρωθυπουργού Χορστ Ζεεχόφερ που ζητά να σφραγιστούν τα σύνορα.

Πρόκειται για τις λάθος εναλλακτικές, υπογράμμισε ο κ. Γκάμπριελ και πρόσθεσε ότι το θέμα στην πραγματικότητα είναι «να δημιουργήσουμε στην Γερμανία τις συνθήκες προκειμένου να ανταποκριθούμε στην πρόκληση».

«Οι σκληρότεροι αντίπαλοί της δεν βρίσκονται ανάμεσά μας, αλλά, όπως συμβαίνει συχνά, στην CDU και στην CSU», δήλωσε στη συνέχεια με νόημα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σε νέα της συνέντευξη στην Bild, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθούν αυξημένοι φόροι για να αντιμετωπιστεί η μεγαλύτερη εισροή προσφύγων στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Μπορούμε να χαιρόμαστε επειδή διαχειριζόμασταν καλά την οικονομία μας επί χρόνια και η οικονομική μας κατάσταση είναι σήμερα καλή» ανέφερε η Μέρκελ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here