Παπαδήμος: Δεν έχω μετανιώσει που έγινα πρωθυπουργός

0
122

Για την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε,τις πρώτες στιγμές που ακολούθησαν, τη δύσκολη ανάρρωση και την επιστροφή στη δράση μίλησε μεταξύ άλλων στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο πρώην πρωθυπουργος Λουκάς Παπαδήμος.

Όπως είπε: «Σκεφτόμουν εδώ και αρκετό καιρό ότι η διάχυση ψευδών και παραπληροφόρησης συνθέτει μια πολιτική ατμόσφαιρα που όχι μόνο δεν προάγει τον δημοκρατικό διάλογο, αλλά αποτρέπει τη σύγκλιση των απόψεων και τη συνεννόηση που είναι χρήσιμη για την αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών προβλημάτων».

Μιλώντας για την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε όταν εξερράγη το παγιδευμένο δέμα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που τον μετέφερε στο σπίτι του.

«Δεν έχασα τις αισθήσεις μου και πράγματι είχα κάποιες σύντομες σκέψεις για το ενδεχόμενο του απροσδόκητου τέλους της ζωής, για το πόσα πράγματα ίσως δεν πρόλαβα να κάνω ή να πω σε αγαπημένους ανθρώπους, σκέψεις που προφανώς κάνει κάθε άνθρωπος που συνειδητοποιεί το ενδεχόμενο ενός τέλους», λέει.

«Προσπάθησα λοιπόν να επικεντρώσω τη σκέψη και τις πράξεις μου στην καλύτερη αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης. Γενικά παρέμεινα ήρεμος και συγκροτημένος. Τελικά πήγαν όλα καλά», συμπληρώνει.

Ερωτηθείς για το εάν μετάνιωσε που έγινε πρωθυπουργός, ο κ. Παπαδήμος απαντά: «Όχι, δεν έχω μετανιώσει. Οι αποφάσεις μου για την ανάληψη των ευθυνών για τη διακυβέρνηση της χώρας ουσιαστικά επηρεάστηκαν από τους κινδύνους που η ίδια η χώρα αντιμετώπιζε τότε. Όποιος και αν ήταν ο προσωπικός κίνδυνος, δεν θα άλλαζα την απόφασή μου».

Παπαδήμος: Δεν έχω μετανιώσει που έγινα πρωθυπουργός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here