Παπαγγελόπουλος: Δεν είμαι Ρασπούτιν, ψάξτε τα τηλέφωνά μου

0
73

Kατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τους εισαγγελείς Ελένη Ράικου και Ελένη Αγγελή, καθώς και με τον Αντώνη Σαμαρά, ζητά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, υποστηρίζοντας δεν έχει καμιά σχέση με όσα του αποδίδονται για την υπόθεση Novartis και είναι σύμφωνος να ελεγχθούν όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες του.

«Δεν υπάρχει Ρασπούτιν», είπε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος τον ρώτησε γιατί κατέθεσαν εναντίον του οι δυο εισαγγελείς. «Έχουν μετανιώσει, είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ευθύνες τους», απάντησε. Ειδικά για την κ. Ράικου είπε ότι είχε φιλικές σχέσεις μαζί της και ότι του ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα -τα οποία θα αποκαλύψει στην Προανακριτική Επιτροπή- αλλά στη συνέχεια «βρέθηκε παγιδευμένη από τον φόβο της». Και αναρωτήθηκε: «Μήπως η κ. Ράικου προτίμησε “ηρωική έξοδο” και τα περί “Ρασπούτιν” είναι μυθεύματα που ήρθαν αρκετούς μήνες μετά;”.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος σχολίασε απαξιωτικά τις ικανότητες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, τον οποίο παρουσίασε ως άνθρωπο που δραματοποιεί τις καταστάσεις. «Μου ζητούσε να έρθει στη Βουλή για να καταθέσει ότι τον απειλούν με φυσική εξόντωση», είπε. Και ανέφερε ότι εκείνος είχε αρνηθεί να παραλάβει αριθμό τραπεζικού λογαριασμού Έλληνα πολιτικού, σε συνάντηση με ανθρώπους του FBI στη Βιέννη. Την καταγγελία έχει κάνει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. «Γιατί δεν τα πήρε; Και αν δεν το θεωρούσε νόμιμο, γιατί δεν ζήτησε μετά δικαστική συνδρομή ώστε να το πάρει νόμιμα; Γιατί δεν ενήργησε σύμφωνα με όσα ορίζει η θέση του;»

Μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο είπε πως δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, αλλά ότι έχει πολλούς φίλους στη ΝΔ, οι οποίοι μάλιστα τον παρότρυναν να μπει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν  υπήρξα ποτέ ενταγμένος σε κόμματα. Έχω πολλούς φίλους στην ΝΔ. Η συγκυρία το έφερε και μόλις συνταξιοδοτήθηκα, έμεινα δίπλα στο πατρικό σπίτι του Τσίπρα. Η πρόταση του Τσίπρα να γίνω υπουργός ήταν πολύ τιμητική, αλλά δεν ήθελα να εμπλακώ στην πολιτική, είχα επιφυλάξεις. Όλοι οι φίλοι μου και από την ΝΔ, ζώντα και τεθνεώτα στελέχη, μου έλεγαν να αποδεχθώ την πρόταση», είπε. Και πρόσθεσε ότι είναι φίλος του ο Κώστας Καραμανλής, αλλά έχει σταματήσει τις επαφές μαζί του για να μην τον φέρει σε δύσκολη θέση. «Τον θεωρώ έναν πολύ καλό άνθρωπο και έναν πολύ καλό πολιτικό. Δεν έχει διαταραχθεί η σχέση μου μαζί του. Απλώς έχω φροντίσει να διακόψω τις σχέσεις μαζί του, από όταν άρχισε ο θόρυβος για σκευωρία, για να μην του δημιουργήσω πρόβλημα».

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξίσου θεσμικός με τον Κώστα Καραμανλή και ουδέποτε μου ζήτησε να παρέμβω σε υπόθεση», συμπλήρωσε.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here