Παπακώστα: Θα στείλω τον λογαριασμό στον Ρουβίκωνα

0
93

Τη δυσαρέσκειά της με την έως τώρα αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα από την Αστυνομία εξέφρασε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ παράλληλα εξεδήλωσε την πρόθεσή της να στείλει τον «λογαριασμό» στη συλλογικότητα για τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει.

Σημείωσε ότι η δράση του Ρουβίκωνα προκαλεί μεγάλη ζημιά στην εικόνα της χώρας, εκφράζοντας την έντονη ενόχλησή της με τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές περιουσίας και άφησε να εννοηθεί πως τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης είναι γνωστά στην Αστυνομία, λέγοντας πως πρόκειται για άτομα που γράφουν ανοιχτά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε, πως είναι αποφασισμένη να «στείλει τον λογαριασμό» στον «Ρουβίκωνα» για τις φθορές που έχει προκαλέσει. Τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να προκαλεί φθορές που επισκευάζονται με χρήματα φορολογούμενων πολιτών οι οποίοι υπέστησαν «αφαίμαξη» την εποχή των Μνημονίων.

Ανέφερε πως στον σχεδιασμό της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι η αναθεώρηση της στρατηγικής φύλαξης στόχων, αν και δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία.

Όσον αφορά στην πολιτική διάσταση της υπόθεσης, η κ. Παπακώστα σχολίασε με νόημα πως τα μέλη της συλλογικότητας δρουν με εσκεμμένη προσοχή, αφήνοντας υπόνοιες πως ο αντιεξουσιαστικός χώρος ίσως επιδιώξει να εκλέξει εκπροσώπους του στη Βουλή που θα ακολουθούν «κακές» και «παλαιοκοματικές» πολιτικές.

Εξήγησε ότι οι δράστες των επιθέσεων του «Ρουβίκωνα» περιορίζονται σε πλημμελήματα που μολονότι βλάπτουν την εικόνα της Ελλάδας δεν επιφέρουν σκληρές ποινές.

Η υφυπουργός τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης του νόμου Παρασκευόπουλου, ο οποίος επέτρεψε εκ νέου τη χορήγηση αδειών σε βαρυποινίτες, όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αν και απέφυγε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για την περίπτωση του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη». Επίσης, τάχθηκε κατά οποιουδήποτε εμπάργκο σε τηλεοπτικούς σταθμούς, επικρίνοντας τόσο το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στον ΣΚΑΪ όσο και της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ.

Πηγή: ΣΚΑΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here