Πάπας Φραγκίσκος σε ΜΜΕ: Διαθέστε περισσότερο χρόνο σε θετικές ειδήσεις

0
39

 

Nα διαθέσουν περισσότερο χρόνο σε καλές ειδήσεις που εμπνέουν για να εξισορροπήσουν τη μεγάλη διάδοση του κακού, της βίας και του μίσους στον κόσμο, κάλεσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του για την έλευση του νέου έτους.

Ο Πάπας χοροστάτησε στον παραδοσιακό ευχαριστήριο εσπερινό του τέλους του χρόνου στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου τον παρακολούθησαν περίπου 10.000 πιστοί.

Στο σύντομο κήρυγμά του, ο Φραγκίσκος είπε ότι ο χρόνος που πέρασε είχε σημαδευτεί από πολλές τραγωδίες: «Βία, θάνατος, απερίγραπτα βάσανα από τόσα αθώα άτομα, πρόσφυγες αναγκασμένοι να αφήσουν τις χώρες τους, άντρες, γυναίκες και παιδιά χωρίς σπίτια, τροφή ή τρόπο διαβίωσης», είπε, απαριθμώντας μερικές από αυτές.

Πρόσθεσε, όμως, ότι υπήρχαν και «τόσες πολλές μεγάλες κινήσεις καλής θέλησης» να βοηθηθούν όσοι είχαν ανάγκη, «ακόμα και αν δεν είναι (είδηση) σε προγράμματα της τηλεόρασης, (διότι) τα καλά νέα δεν αποτελούν είδηση». Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θα πρέπει να επιτρέπουν τέτοιες χειρονομίες αλληλεγγύης να «σκεπάζονται από την υπεροψία του κακού».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here