Παραδικαστικό: Ποινές έως 13 χρόνια σε Μαντούβαλο, Ευσταθίου, Γιοσάκη

0
201

Σε ποινές έως και 13 χρόνια καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους κατηγορούμενους για το περίφημο παραδικαστικό κύκλωμα. Ο πρώην βουλευτής και δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος και ο πρόεδρος εφετών Γιάννης Ευσταθίου καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια και ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης σε 12. Όλοι με αναστολή.

Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σε όσους κατηγορουμένους καταδικάστηκαν για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.

Η απόφαση του Δικαστηρίου επί της δωροδοκίας ήταν ομόφωνη ενώ για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατά πλειοψηφία 2-1.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος υποστήριξε ότι είναι αθώος και ζήτησε να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, όμως το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε αθώο τον δικαστή, Αθανάσιο Μουστάκα κατά πλειοψηφία 2-1, με την πρόεδρο Ασημίνα Υφαντή να πιστεύει πως πρέπει να κριθεί ένοχος.

Επίσης, έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής του πλημμελήματος της δωροδοκίας για τον Ιωάννη Μπολέτση, Π. Λεωτσάκο και Δ. Ζήκο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here