Παραδόθηκαν στο κοινό και οι ακτές της Πειραϊκής- Εξακολουθεί να απαγορεύεται η κολύμβηση

0
36

Χωρίς να εμφανιστεί σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, παραδόθηκαν, καθαρές, στο κοινό οι δύο παραλίες της Πειραϊκής, που είχαν πληγεί από τη διαρροή καυσίμου μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό.

Πρόκειται για τις παραλίες Φρεαττύδα και Όρμο της Αφροδίτης. Παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού, του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του γγ Ναυτιλίας Διονύση Χαράλαμπου Καλαματιανού και του γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη και στελεχών του Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία παράδοσης των ακτών.

Στη συνέχεια μετέβησαν όλοι μαζί στο δημαρχείο Πειραιά, όπου και υπεγράφη Πρωτόκολλο Επιθεώρησης Ολοκλήρωσης Καθαρισμού και Παράδοσης των Ακτών.

«Έχει γίνει μια σημαντική δουλειά αντιρρύπανσης» ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ενώ επεσήμανε ότι ο Πειραιάς στο σύνολό του ήταν η πρώτη περιοχή όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, σε λιγότερο από ένα μήνα (8 Οκτωβρίου).

Πάντως επισημαίνεται πως ναι μεν καθαρίστηκαν, οι ακτές αλλά η κολύμβηση εξακολουθεί να απαγορεύεται ακόμα λόγω ρύπνασης των θαλασσών.

«Σήμερα αυτό που παραδίδεται είναι το κομμάτι της παραλίας. Η κολύμβηση θα επιτραπεί ή όχι, με απόφαση του υπουργείου Υγείας και αυτή θα στηριχθεί στις νέες μετρήσεις που θα έχουμε από το ΕΛΚΕΘΕ. Πιστεύω ότι σύντομα θα γίνει και αυτό ώστε να ολοκληρωθεί συνολικά ο κύκλος αυτού του άτυχου συμβάντος που ταλαιπώρησε τον Πειραιά και τους υπόλοιπους δήμους, το τελευταίο χρονικό διάστημα», τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here