«Παραδόθηκαν» στο κοινό καθαρές οι παραλίες του Φαλήρου- Επικοινωνιακό σόου Κουρουμπλή

0
136

Την καθαρή ακτή του Φλοίσβου παρέδωσε στο κοινό ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος σε ένα σόου που στήθηκε επιθεώρησε την παραλία που καθαρίστηκε από την πετρελαιοληλίδα που άφησε πίσω του το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ και δήλωσε: «Ο καθένας κρίνεται με βάση τα λόγια που λέει. Ζήσαμε δύσκολες στιγμές όλοι στο υπουργείο -και εγώ προσωπικά- αλλά νομίζω ότι με την προσπάθεια που κάναμε όλοι, οι Δήμαρχοι, οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές, το Λιμενικό, οι εταιρείες, αποδείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να δουλεύει αποτελεσματικά και να μην υποκύπτει στο μοιραίο».

Η ηγεσία του υπουργείου συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, επισκέφθηκε την ακτή του Φλοίσβου, λίγο πριν από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου για την παράδοση των ακτών του Δήμου σε δημόσια χρήση, και ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε: «Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις» και πρόσθεσε: «Έχουμε μια εικόνα που αποκαθιστά τα πράγματα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Την Πέμπτη παραδίδουμε τον Πειραιά και νομίζω με βάση και τα στοιχεία που θα έρθουν από της επιστημονικές μετρήσεις, θα αποδειχτεί ότι προλάβαμε παρά πολλά πράγματα και με την μηχανική δουλειά που κάναμε-και όχι με χημικά μέσα- φτάσαμε τα πράγματα εδώ».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, δήλωσε: «Είναι μια σημαντική μέρα διότι σήμερα παραδίδουμε την πρώτη παραλία σε περίπου έναν μήνα από τότε που έγινε το συμβάν. Οι εργασίες είχαν σταματήσει εδώ και αρκετές μέρες στο Φάληρο γιατί είχαν ολοκληρωθεί. Αυτό έγινε μέσα από έναν πραγματικό συντονισμό με τους Δήμους, με το Υπουργείο, το Λιμενικό, με τις υπηρεσίες και τις εταιρίες που είχαν αναλάβει την απορρύπανση. Και αυτός ο συντονισμός ήταν καθημερινός και γινόταν κάθε βράδυ στο Υπουργείο για να μπορέσουμε να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

Μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Επιθεώρησης Καθαρισμού και Παράδοσης των Ακτών του Παλαιού Φαλήρου ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε: «Αναμετρηθήκαμε με την δυσκολία της προσπάθειας να απορρυπάνουμε τον Σαρωνικό. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η συλλογική προσπάθεια έφερε το σημερινό αποτέλεσμα. Αυτό που πετυχαίνουμε σήμερα να καθαρίσουμε τόσο καλά τις παραλίες είναι η καλοπροαίρετη συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης , Περιφέρειας Υπουργείου Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικών εταιριών. Όλοι δουλέψαμε με υπομονή και με πείσμα για να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Και δε μείναμε μόνο στην απορρύπανση. Η υπόθεση είχε προεκτάσεις και αρνητικές επιπτώσεις σε Δήμους και σε επαγγελματίες. Γι αυτό από την πρώτη στιγμή ενημερώσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον ΙΜΟ, και το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων για Ρύπανση από Πετρέλαιο, όπως και άλλους διεθνείς οργανισμούς. Σήμερα έχουμε την πλήρη διαβεβαίωση όλων των φορέων, ακόμα και των ειδικών του λιμανιού του Ρότερνταμ, που ήρθαν εδώ με παρέμβαση του Δημάρχου Καμίνη ότι η Ελλάδα έπραξε τα δέοντα. Αυτή ήταν και η τελευταία δήλωση του ΓΓ του ΙΜΟ στην Κύπρο.
Αυτό δημιουργεί την προϋπόθεση για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων. Ήδη το Διεθνές Ταμείο, από την πρώτη στιγμή που το ενημερώσαμε ήταν εδώ. Παρακολουθεί τη δουλειά που γίνεται και έχει εκφράσει δημόσια τη θέση του ότι γίνεται εξαιρετικά καλή δουλειά. Δεν το λέμε εμείς το λένε οι ειδικοί Διεθνείς Οργανισμοί. Το Διεθνές Ταμείο εξέφρασε την πρόθεσή του να ανοίξει εδώ Γραφείο Διεκδίκησης Αποζημιώσεων. Ζήσαμε τη δύσκολη στιγμή ενός ατυχήματος, αλλά η αναμέτρηση με τη δυσκολία που προέκυψε θα δείξει ότι όταν πιστεύεις κάτι, και παλεύεις με θέληση και πείσμα για να κερδίσεις τη μάχη, στο τέλος η ζωή επιβεβαιώνει αυτή την προσπάθεια
».

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα που είχε στις ακτές του Δήμου η επιχείρηση απορρύπανσης.

Την Πέμπτη σε άλλο ένα παρόμοιο επικοινωνιακό σόου θα «παραδοθεί» στους φθινοπωρινούς κολυμβητές οι παραλίες της Πειραϊκής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here