Παραιτήθηκε, λόγω διαφωνιών, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού

1
312

O εκπρόσωπος του Ποταμιού και εξ απορρήτων συνεργάτης του Σταύρου Θεοδωράκη, Δημήτρης Τσιόδρας, παραιτήθηκε από τη θέση του, κάνοντας γνωστό ότι έχει σοβαρές διαφωνίες με βασικές επιλογές του κόμματος, τις οποίες δεν μπορεί πλέον να υπερασπίζεται δημόσια. Ο κ. Τσιόδρας πίστευε ότι έπρεπε να δοθεί θετική ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών, μόνο αν ο πρωθυπουργός όριζε ημερομηνία προώρων εκλογών -θέση που δεν έγινε αποδεκτή.

Στην επιστολή παραίτησής του ευχαριστεί τα στελέχη και τους φίλους του Ποταμιού για τη συνεργασία που είχαν αυτά τα 4 χρόνια. Ο Σταύρος Θεοδωράκης τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στις δύσκολες μάχες που έδωσε το Ποτάμι όλα αυτά τα χρόνια και για τη συνεπή προβολή των θέσεων του Κινήματος.

Τη θέση του κ. Τσιόδρα αναλαμβάνει η δημοσιογράφος Κατερίνα Μπακογιάννη.

Το πλήρες κείμενο της παραίτησης του Δημήτρη Τσιόδρα έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Σταύρο,

Επί τέσσερα χρόνια υπερασπίστηκα δημοσίως, με συνέπεια, τις αποφάσεις του Κινήματός μας, ακόμη κι εκείνες με τις οποίεςδεν συμφωνούσα. Κατέθετα πάντα τη γνώμη μου στα κομματικά όργανα, δημοσίως, όμως, εκπροσωπούσα τις συλλογικές θέσεις.

Αισθάνομαι, όμως ότι πλέον δεν μπορώ να ισορροπώ ανάμεσα στις προσωπικές απόψεις και τις συλλογικές αποφάσεις. Ιδιαίτερα οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα, μέσα στο οποίο μου είναι δύσκολο να λειτουργήσω.

Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους φίλους του Ποταμιού, όπως και εσένα προσωπικά για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως έκανα πάντα, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική, ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη κατεύθυνση,τις οποίες από την ίδρυσή του πρεσβεύει το Ποτάμι.

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Μπακογιάννη, που τον διαδέχεται ήταν αρχισυντάκτρια εκπομπών και ειδήσεων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και συνεργάτης του περιοδικού «Κ» της «Κυριακάτικης Καθημερινής», τα τελευταία χρόνια. Έχει σπουδάσει κοινωνιολογία στο University of Illinois στις ΗΠΑ και έκανε μεταπτυχιακό στη δημοσιογραφία στο Northwestern University. Τα τελευταία χρόνια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here