Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη

0
144

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος Νίκος Λουκόπουλος από τη νομική εκπροσώπηση του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη, 24 ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε από τους συγγενείς και φίλους της άτυχης γυναίκας.

Ως λόγο της παραίτησής του προβάλλει το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος για τη στυγερή δολοφονία δεν έλαβε καθόλου υπόψη του τις δικές του νομικές συμβουλές και επέλεξε να απολογηθεί με τον τρόπο που πίστευε ο ίδιος.

Θυμίζουμε ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε προκλητικά ότι η Δώρα Ζέμπερη έπεσε πάνω στο φονικό μαχαίρι και αυτοτραματίστηκε θανάσιμα.

Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι από την πρώτη στιγμή δεν είχε ως σκοπό να δικαιολογήσει μια «ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά», αλλά να καταδείξει τις περιστάσεις κάτω από τις οποίες τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις.

Όσο για τους προπηλακισμούς που δέχτηκε τόσο ο ίδιος όσο και ο δολοφόνος Μανώλης Σοροπίδης, αναφέρει:

«Όσον αφορά τα έκτροπα που έλαβαν χώρα από συγγενείς και οικείους του θύματος, έχω πει εξαρχής πως αντιλαμβάνομαι την οδύνη και την οργή τους. Όμως η Δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί και η εποχή του Lynch έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η Δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται και δεν υποκαθίσταται από κανέναν. Οι συλλειτουργοί της, παραμένουμε στις επάλξεις, μαχόμενοι και υπερασπιζόμενοι την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της, ως θεμέλιο της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Δεν υπάρχει κανένα ηθικό έρεισμα και καμία δικαιολογία για τους κανιβαλισμούς που αντίκρισε το Πανελλήνιο, με τις ύβρεις, τις απειλές και τους προπηλακισμούς, υπό τύπον όχλου, σε βάρος μου και σε βάρος αστυνομικών απλώς και μόνο επειδή προσπαθούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Τέλος, παραδίδω στην αξιολογική κρίση της κοινωνίας τους νταήδες που απρόκλητα μου επιτέθηκαν πισώπλατα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here