Παραμένει πρώτος ο Γκρίλο – Κανείς δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία

0
58

Ακάθεκτος συνεχίζει την πορεία του προς τις εκλογές της 4ης  Μαρτίου στην Ιταλία, ο Μπέπε Γκρίλο καθώς οι δημοσκοπήσεις τον αναδεικνύουν πρώτο στην πρόθεση ψήφου αν και κανέναν κόμμα δεν δείχνει ικανό να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Demopolis, το κίνημα Πέντε Αστέρων που δεν έχει συμμαχήσει με άλλη πολιτική δύναμη εξασφαλίζει το 29,2% της πρόθεσης ψήφου, ακολουθούν το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι με το 23,5% και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με 15,6%.

Σε ό,τι αφορά συνολικά όλη την κεντροδεξιά συμμαχία, η πρόθεση ψήφου φτάνει στο 36,3%,ενώ για την κεντροαριστερά δεν ξεπερνά το 27%. 

Οι ίδιες δημοσκοπήσεις, παράλληλα, δείχνουν ότι μόνο το 62% των Ιταλών σκοπεύει να πάει να ψηφίσει και ότι το 78% πιστεύει ότι τα κόμματα δεν πρόκειται να σεβαστούν ούτε μια προεκλογική τους υπόσχεση.

Η εκστρατεία για τις εκλογές μόλις άρχισε αλλά οι Ιταλοί δείχνουν να έχουν ήδη κουραστείκαι πολλοί αναλυτές επιμένουν ότι στο τέλος δεν αποκλείεται να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή του Μπερλουσκόνι και της κεντροαριστεράς με κύριο κοινό στοιχείο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Πηγή: Deutsche Welle

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here