Παρασκευόπουλος: Nα αλλάξει ο νόμος για την αποσυμφόρηση των φυλακών (BINTEO)

0
62

Διευκρινίσεις δίνει μετά τη «βόμβα» του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σχετικά με τις δηλώσεις του ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος του μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Δεν είπα ότι έχει δίκιο να διαμαρτύρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ότι έχει δίκιο πως θα πρέπει να καταργηθεί, γιατί ο νόμος ήταν προσωρινός».

Όπως τόνισε, ο νόμος «έπρεπε να ισχύσει στην περίοδο που ίσχυσε, διότι οι φυλακές μας ήταν σε υπερσυμφόρηση, σε συνθήκες που καταδικαζόμασταν». «Όταν κάθονται περισσότερο στις φυλακές, γίνονται πιο επιθετικοί», αιτιολόγησε και υπερασπιζόμενος το νόμο, σημείωσε ότι, «πέτυχε γιατί έχουμε λιγότερη εγκληματικότητα».

Επέρριψε δε ευθύνες στα Μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για υπερβολικούς τίτλους και αναφορές στο νόμο «Παρασκευόπουλου». «Οι ανακρίβειες είναι καθημερινές και εξαιτίας αυτών οδηγείται στην αγανάκτηση ο πολίτης», είπε σχετικά.

«Φυσικά και θα αλλάξει ο νόμος», είπε και διευκρίνισε ότι, «η ελληνική νομοθεσία προβλέπει πολύ βαριές ποινές και πολύ ελαφρύς νόμους απόλυσης».

Επανέλαβε ότι ο «νόμος Παρασκευόπουλου» δεν πρέπει να λέγεται έτσι και να στοχοποιείται το πρόσωπό του, ενώ τόνισε στον ΑΝΤ1 πως με τους νόμους της αποσυμφόρησης των φυλακών, «βγαίνουν όλοι οι κρατούμενοι».

«Τα δύο τελευταία χρόνια βγήκαν 10.000 κρατούμενοι. Έχουμε να κάνουμε με πρόσκαιρες ποινές, δηλαδή ούτως ή άλλως θα απολύονταν, απλώς με τους νόμους μετά το 2005, επιταχύνεται η απόλυση», ανέφερε και διερωτήθηκε, «τι να κάνουμε, να τους κρατήσουμε όλους ισόβια μέσα;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here