Παράταση για Novartis για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ– Το πόρισμα ΝΔ και ΔΗΣΥ

1
69

Στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στις 17,00, αναμένεται ο πρόεδρος Θεόδωρος Δρίτσας να ζητήσει ολιγοήμερη παράταση για τη σύνταξη του οριστικού πορίσματος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που θα κατατεθεί στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι εργασίες της Επιτροπής οδηγούνται σε νέα παράταση καθώς τα μέλη της πλειοψηφίας φαίνεται να αδυνατούν να συντάξουν εγκαίρως το τελικό κείμενο του πορίσματός τους με την προαναγγελθείσα απόφαση περί αναρμοδιότητας της Βουλής να ερευνήσει την υπόθεση και αναπομπή του φακέλου στην τακτική Δικαιοσύνη.

Πάντως αναμενεται να παρουσιάσουν τον βασικό κορμό του πορίσματος, αλλά ζητούν παράταση για το τελικό κείμενο.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές ΝΔ, μέλη της Προανακριτικής, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Νότης Μηταράκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Σταμάτης, κατέθεσαν ένα κείμενο-πρόταση που θέλουν να προστεθεί στο τελικό πόρισμα, όπου κατηγορούν την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μετατροπή της Προανακριτικής σε «οργανικό μέρος της εξυφανθείσας από την κυβέρνηση σκευωρίας για τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της».

Επίσης, κατηγορούν τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην Επιτροπή, για «συνειδητή επιλογή» μη εξέτασης της υπόθεσης, εμποδίζοντας την αποκάλυψη της αλήθειας και της «σκευωρίας» που κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή η αντιπολίτευση μέσω της επίκλησης της «δήθεν» αναρμοδιότητας της Βουλής και της συστηματικής άρνησης κλήσης μαρτύρων, ενώ υπογραμμίζουν το γεγονός ότι από τη διαδικασία δεν προέκυψαν ούτε καν ενδείξεις τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος από τα αναφερόμενα στη δικογραφία 10 πολιτικά πρόσωπα.

«Πανικόβλητη κρύφτηκε πίσω από την δήθεν αναρμοδιότητά της, αποκαλύπτοντας όμως τον οργανικό της ρόλο στην κυβερνητική σκευωρία», αναφέρουν καταλογίζοντας σε ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ ότι αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την πάγια νομολογία.

Επίσης, προσθέτουν ότι ο τρόπος που η κυβέρνηση και η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαχειρίστηκαν την υπόθεση στην Προανακριτική συνιστά «υλοποίηση ενός σχεδίου σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης, το οποίο κατέπεσε ελλείψει οιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου αφήνοντας τους σκευωρούς εκτεθειμένους απέναντι στο Σύνταγμα, τον Ποινικό Δικαστή και κυρίως απέναντι στον Λαό μας. Και αυτό το έκαναν για να μην αποκαλυφθεί η σκευωρία και για να παραμένουν ανυπεράσπιστοι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι. Η σκευωρία όμως έχει αποκαλυφθεί, ο ελληνικός λαός γνωρίζει, το σχέδιο έχει ήδη καταρρεύσει και αποκαλύψει το απεχθές πρόσωπο της συκοφαντίας, της συνωμοσίας και της σπίλωσης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».

Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Προανακριτική της Βουλής για τη Novartis, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατέθεσε το διό του πόρισμα καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για μεθοδευμένη συσκότιση, προκειμένου να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπαλους. Και ο ίδιος απέρριψε το πόρισμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί αναρμοδιότητας της Βουλής ώστε να διερευνήσει τα ενδεχόμενα αδικήματα δωροδοκίας-δωροληψίας.

Όπως γράφει ο κ. Παπαθεοδώρου: «Το αδιέξοδο της αναρμοδιότητας ισοδυναμεί με τη συγκάλυψη της αλήθειας και τον πολιτικά ύποπτο χειρισμό της όλης υπόθεσης. Το ότι η Βουλή είναι δήθεν αναρμόδια να ελέγξει τα παραπάνω αδικήματα και ότι αρμόδια πλέον είναι η τακτική Δικαιοσύνη είναι λανθασμένη και αποπροσανατολιστική θέση. Συνεπώς, πρόκειται για απόφαση σκοπιμότητας, συγκάλυψης και πολιτικού χειρισμού της υπόθεσης που κατέληξε σε αυτό που η κοινή γνώμη ήδη αποκαλεί “φιάσκο”».

Επίσης, σημειώνει ότι είναι «πρωτοφανής ερμηνεία σκοπιμότητας» το σκεπτικό της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι οι ενδεχόμενες πράξεις δωροδοκίας και δωροληψίας «δεν τελούνται απαραίτητα ούτε καν συνήθως κατά την άσκηση των υπουργικών και πρωθυπουργικών καθηκόντων», ώστε ο φάκελος να αναπεμφθεί στη Δικαιοσύνη χωρίς διερεύνηση. Ακόμη επισημαίνει τη συστηματική άρνησή τους να δεχτούν την κλήση μαρτύρων προστατευόμενων και μη στην Επιτροπή εμμένοντας στην αρμοδιότητα ή μη από την αρχή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here