Παράταση στις διερευνητικές για την «Τζαμάικα»

0
18

Δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσά τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στη Γερμανία, μετά τη μαραθώνια διαπραγμάτευσή τους που διήρκεσε περισσότερες από 15 ώρες κι έτσι οι διερευνητικές επαφές θα συνεχιστούν.

Οι ουσιαστικές διαφωνίες έγκεινται στα θέματα της προστασίας του κλίματος, στην επανένωση οικογενειών στο πεδίο του προσφυγικού, στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και το πεδίο της οικονομίας εν γένει.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, και αναδημοσιεύει η Deutsche Welle, μεγαλύτερο αγκάθι στην παρούσα φάση είναι το προσφυγικό και μεταναστευτικό, με τη συντηρητική χριστιανική ένωση της Μέρκελ να επιμένει στην παράταση των περιορισμών που ισχύουν ήδη για την επανένωση οικογενειών σε περιπτώσεις προσφύγων που απολαμβάνουν τη λεγόμενη επικουρική προστασία και πέραν του Μαρτίου του 2018.

Οι Πράσινοι από την πλευρά τους αξιώνουν επί της αρχής να αρθούν οι περιορισμοί αυτοί προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι η απρόσκοπτη επανένωση οικογενειών. Στο μεταξύ φέρονται να εμφανίζονται μεν πιο διαλλακτικοί στο ζήτημα, όχι όμως σε βαθμό που να επιτρέπει την επίτευξη συμφωνίας, σύμφωνα με την DW.

Οι νέες συνομιλίες αναμένεται να διαρκέσουν όλο το σαββατοκύριακο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here