«Παράθυρο» από Ντράγκι για διορθώσεις – Βελτιωμένη η κατάσταση

0
29

Απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων ευρωβουλευτών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντάγκι επεσήμανε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά, ότι τα stress test θα γίνουν νωρίτερα και πως η διαχείριση των κόκκινων δανείων είναι ιδιαιτέρως δύσκολη.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του Γιώργου Κύρτσου, ευρωβουλευτή της ΝΔ, επεσήμανε ότι το πρόβλημα των κόκκινων δανείων είναι το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, ωστόσο η κυβέρνηση έχει θεσπίσει αρκετές κοινωνικές εγγυήσεις έτσι ώστε να συνεχιστεί και να ενταθεί η αντιμετώπισή τους.

Υπενθύμισε επίσης ότι τα τεστ αντοχής θα διεξαχθούν νωρίτερα για τις ελληνικές τράπεζες, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι «σταθερή», ενώ σημείωσε ότι τα stress test θα δείξουν εάν χρειαστεί να ληφθούν διορθωτικά μέτρα πριν από το τέλος του προγράμματος.

Χαρακτήρισε «θετικό σημάδι» την επίτευξη συμφωνίας με τους συμβολαιογράφους για την επικείμενη έναρξη των πλειστηριασμών.

Σχετικά με το μέλλον της οικονομίας, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη. Τόνισε πως η συνολική οικονομική κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, τόσο σε πραγματικά μεγέθη, όσο και σε ό,τι αφορά τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ και την απασχόληση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here