Παραδοχή Τσακαλώτου: Στην ατυχή πρίπτωση που κερδίσει η ΝΔ τις βουλευτικές εκλογές…

0
158

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ότι ίσως κερδίσει η ΝΔ τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει ενδεχόμενη προσπάθειά της να μειώσει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Δεν θεωρώ πολύ πιθανό να έρθουν στην εξουσία. Στην ατυχή περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, αν αυτό ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία όσων θα ήθελαν να κάνουν, θα τους στηρίζαμε», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

«Υπάρχει ομοφωνία σε όλο το πολιτικό φάσμα για το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων. Εχω πει εδώ και πολύ καιρό ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για πολύ χρονικό διάστημα είναι υπερβολικά υψηλό, ιδιαίτερα για μια χώρα που έχασε το 27% του ΑΕΠ, δεν νομίζω πως αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να διαφωνήσουμε. Θα πρέπει να πάμε μαζί σε μια Ευρώπη που έχει πάρει το μάθημα από την άνοδο της ακροδεξιάς και των λαϊκιστικών δυνάμεων, πως οι τόσο υψηλοί πρωτογενείς στόχοι απλώς τροφοδοτούν τη δυσαρέσκεια όχι μόνο στα κόμματα αλλά και στην ίδια την πολιτική διαδικασία», υπογράμμισε .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here