Παρέλαση με το «Μακεδονία ξακουστή» να κυριαρχεί…

0
101

Μπορεί στη χθεσινή μαθητική παρέλαση στην Αθήνα να μην ακούστηκε, όμως σήμερα στη στρατιωτική παρέλαση είχε την τιμητική του το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή».

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και η μπάντα του Στρατού έπαιξαν το εμβατήριο κανονικά κατά τη διάρκεια της παρέλασης, προκαλώντας τα χειροκροτήματα των παρισταμένων πολιτών.

Οι αξιωματικοί της Σχολής Ευελπίδων τραγούδησαν με πάθος το «Μακεδονία ξακουστή», καταχειροκροτούμενοι, ενώ με το ίδιο πάθος το τραγούδησαν και οι παρευρισκόμενοι πολίτες.

Την αρχή έκανε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και ακολούθησε η μπάντα του Στρατού την ώρα που παρέλαυναν οι Εύζωνες στο Σύνταγμα.

Ενταση στη Θεσσαλονίκη 

Στη Θεσσαλονίκη, μόλις έφτασαν οι επίσημοι στον χώρο της παρέλασης, άρχισε να διαμαρτύρεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών φωνάζοντας «αλήτες, προδότες πολιτικοί, η Μακεδονία είναι ελληνική».

Την ώρα της μαθητικής παρέλασης  μαθητές σχολείου φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία. Όπως αναφέρει το seleo.gr, μαθητές του 32ου ΓΕΛ της Χαριλάου όταν περνούσαν μπροστά από τους επισήμους φώναξαν «Μακεδονία, γη ελληνική». Την ίδια ώρα, τα Εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος» τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here