Παρέμβαση Θάνου για Novartis: Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα

0
182

Παρέμβαση στην υπόθεση Novaris έκανε η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, μέσα από συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89.
Όπως είπε πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και σε επίπεδο μεθοδεύσεων και σε επίπεδο εύρους των εμπλεκομένων προσώπων και πρόσθεσε: «Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, προχωρούν με σοβαρότητα και προσεκτικά βήματα στην υπόθεση Novartis και θεωρώ ότι θα διαλευκάνουν την υπόθεση».
Ερωτηθείσα για τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι δικαστές και οι εισαγγελείς, η κα Θάνου δήλωσε ότι «και οι δικαστές και οι εισαγγελείς ενήργησαν σύμφωνα με το Νόμο και το Σύνταγμα» και χαρακτήρισε τις επιθέσεις αδικαιολόγητες.

«Οι γενικότερες επιθέσεις και η κατασυκοφάντηση είναι και ανεπίτρεπτες και αδικαιολόγητες και θα έλεγα ας αφήσουν επιτέλους τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να προχωρήσουν στο έργο τους» δήλωσε η κα Θάνου και αναφερόμενη στην κα Τουλουπάκη υποστήριξε ότι «τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της έχουν το σθένος να συνεχίσουν το έργο τους παραγνωρίζοντας τις απειλές και τις ύβρεις».

Αναφορικά με το αν η κυβέρνηση θα ζητήσει αποζημίωση από την Novartis, η κα Θάνου δήλωσε: «Ασφαλώς πιστεύω ότι θα προχωρήσει το αίτημα για αποζημίωση». Και διευκρίνισε ότι, αν και δεν έχει συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό, «δεν έχει λόγο να μην το κάνει η κυβέρνηση».

Σε ότι αφορά στους προστατευμένους μάρτυρες, η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού υποστήριξε, απευθυνόμενη σε όσους τους αποκαλούν «κουκουλοφόρους» ότι «όφειλαν να γνωρίζουν ότι σε όλα τα κράτη της ΕΕ ισχύει το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων», ενώ προσέθεσε «απορώ γιατί ακούγεται και από στόματα προσώπων που θα έπρεπε να διαθέτουν πολιτικό πολιτισμό και επίπεδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here