Πάταξον μεν, άκουσον δε για τον Ψωμιάδη

36
28

Η αλήθεια είναι ότι, αν και πάρα πολλά χρόνια τώρα, συνηθίζω να λέω την γνώμη μου φωναχτά και να γίνομαι αντικείμενο κριτικής, εντυπωσιάστηκα από το πλήθος και την ένταση των αρνητικών σχολίων στο προηγούμενο άρθρο μου. Αναγκάζομαι λοιπόν να επανέλθω, διότι ο λόγος θέλει και αντίλογο.

Η κριτική η οποία μου ασκήθηκε από τους περισσότερους συμπυκνώνεται στην ιδέα ότι ουδείς είναι υπεράνω του Νόμου και άρα και ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης οφείλει να υποστεί τις συνέπειες της δικαστικής αποφάσεως, όπως θα συνέβαινε σε όλους τους άλλους. Βάσει αυτού του σκεπτικού, η όποια σχετική συζήτηση για αυτό το θέμα, εκλαμβάνεται από πολλούς ως μία πολιτικάντικη κίνηση εκ μέρους μου, με σκοπό την ψηφοθηρία.

Θα ήταν έτσι εάν πράγματι είτε εγώ είτε το κόμμά μου ζητούσαμε την εξαίρεση του κ. Ψωμιάδη, από τους Νόμους. Καθόλου, όμως, δεν είναι αυτό το οποίο ζητήσαμε και για το οποίο με κατηγορήσατε.

Επί της Αρχής πάντα είμαι υπέρ του Νόμου, διότι έχει διαχρονικά αποδειχθεί ότι οι Κοινωνίες που λειτουργούν βάσει κανόνων προοδεύουν, ενώ οι υπόλοιπες καταστρέφονται (Dura lex sed lex, σκληρός νόμος, αλλά νόμος). Όμως εγώ είμαι εκτός από πολίτης και εκλεγμένος βουλευτής, δηλ νομοθέτης. Και ένα από τα βασικά καθήκοντα ενός νομοθέτου, είναι όταν διαπιστώνει ότι ένας νόμος είναι κακογραμμένος και όχι δίκαιος, να προτείνει την αλλαγή του. Αυτό δεν είναι παράνομο, αντιθέτως είναι καθήκον μου. Όταν π.χ. μία κοινωνική ομάδα έρχεται στο γραφείο μου και μου επισημαίνει ένα πρόβλημα, π.χ. στον νόμο για τις μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια και με πείθει, εγώ προτείνω στην Βουλή την αλλαγή του νόμου αυτού. Είναι κίνηση πολιτικάντικη, παράνομη ή καθήκον μου;

Στο προκείμενο τώρα θέμα. Ο κ. Ψωμιάδης καταδικάστηκε (καλώς κακώς, δεν το κρίνω) σε μία ποινή ενός έτους καθείρξεως με ΑΝΑΣΤΟΛΗ!. Δηλαδή, το Δικαστήριο τον έκρινε μεν ένοχο, αλλά παράλληλα έδωσε ΑΝΑΣΤΟΛΗ στην εκτέλεση της ποινής αυτής για τους «χ» λόγους. Όμως, όπως είναι τώρα γραμμένος ο νόμος, η ΑΝΑΣΤΟΛΗ δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν ως προς τις διοικητικές κυρώσεις (αργία, παύση κλπ). Αυτό, λοιπόν, που προτείναμε ως τροπολογία στο Σώμα και την λογική του οποίου προς Τιμήν του απεδέχθη ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος δεν την έκανε μεν δεκτή, διότι το θέμα άπτεται της αρμοδιότητος του υπουργού Εσωτερικών, αλλά δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται το επιχείρημα, είναι ότι όταν το δικαστήριο αποφασίζει στην «χ» ποινή και στον «ψ» Αιρετό, να δώσει ΑΝΑΣΤΟΛΗ, τότε αυτή η ΑΝΑΣΤΟΛΗ θα πρέπει να συνδέεται και με την διοικητική κύρωση. Διότι εάν δεν συνδέεται όπως τώρα, από αβλεψία του προηγουμένου νομοθέτου, τότε η ΑΝΑΣΤΟΛΗ που το Δικαστήριο έδωσε, είναι κενή περιεχομένου. Διότι, βεβαίως, η ποινή του ενός έτους και αν δεν είχε ΑΝΑΣΤΟΛΗ και την εξαγόραζε ο καταδικασθείς, θα του κόστιζε ένα πολύ μικρό ποσό, σε σχέση με την βλάβη που υφίσταται από την διοικητική κύρωση. Οπότε, στην πραγματικότητα, η εμφανιζομένη ως εφαρμογή της ποινής, από τον υπουργό Εσωτερικών παύση ή αργία, είναι στην πραγματικότητα καταδίκη πολύ βαρύτερη από του Δικαστηρίου και κατά παράβαση της ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ που το δικαστήριο αποφάσισε.

Αυτό είπαμε και αυτό υποστηρίζουμε, διότι ειδάλλως θα έχουμε την εξής πραγματικότητα: τα δικαστήρια να αποφασίζουν αναστολή των ποινών και, άρα, να μην υπάρχει επίπτωση επί της καταδίκης σε κανέναν άλλον πλην των αιρετών. Και αντιλαμβάνεστε ότι αυτό εύκολα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο πολιτική διαμάχης με κτυπήματα κάτω από την ζώνη.

Πιστεύουμε ότι απλώς η περίπτωση Ψωμιάδη ανέδειξε ένα κενό στην προηγουμένη Νομοθεσία και θα επανέλθουμε στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να συζητηθεί το θέμα αυτό εκτενώς στο Κοινοβούλιό μας.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

36 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κύριε Γεωργιάδη είδατε πως ο νόμος έκρινε έναν πολιτικό ως ένοχο. Εσείς αμέσως σπεύδεται να διορθώσετε αυτό το λάθος. Μας βρίζετε κατάμουτρα. Δε ζητήσατε την εξαίρεσή του από τους νόμους, με τη συμπαράστασή σας όμως και εσείς και το κόμμα σας δηλώνετε το αντίθετο.

 2. Αξιότιμε κύριε Γεωργιάδη,

  1. Το θέμα στο προηγούμενο σας άρθρο δεν ήταν η «ΑΝΑΣΤΟΛΗ» κλπ, αλλά η κολυμβήθρα του Σιλωάμ (η αθώωση του κυρίου Ψωμιάδη μέσω των εκλογών και ο μη χρηματισμός του).
  2. Ένας νομοθέτης – όπως αυτοαποκαλείστε – όταν νομοθετεί λαμβάνει υπόψη του όλες τις δυνατές επιπτώσεις αυτών που αποφασίζει, άλλως δημιουργεί μπάχαλο. Όπως δυστυχώς είναι όλοι σας οι νόμοι (πχ περί ευθύνης υπουργών κλπ). Όταν ο νομοθέτης αφήνει στην διακριτική ευχέρεια του Νομάρχη να μειώνει πρόστιμα που επιβάλει άλλη δημόσια αρχή τι είδους νόμοι είναι αυτοί; Ο Νομάρχης είναι δικαστής;
  3. Αν ο νόμος είναι κακογραμμένος, όπως ισχυρίζεστε, ποιος τον κακόγραψε; Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ! Κύριε Γεωργιάδη, είστε ένα άτομο που χειρίζεστε την Ελληνική γλώσσα πολύ καλά, οπότε θεωρώ ότι εσκεμμένα δέχεστε ότι ο νόμος είναι κακογραμμένος. Όχι δεν είναι κακογραμμένος αλλά εσκεμμένα πλημμελής για να μπορεί να ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Αν ένας δημόσιος υπάλληλος καταδικαστεί για «ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ» (και όχι για χρηματισμό ή δωροδοκία) με την ίδια ακριβώς ποινή θα ισχύσουν οι ίδιες αρχές περί «ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ» ή όχι;
  4. Τέλος θα ήθελα να μας πείτε αν στη θέση του κυρίου Ψωμιάδη ήταν π.χ. ο κύριος Μπουτάρης θα είχατε την ίδια άποψη; Έχω την γνώμη ότι αν δεν είχατε εντελώς αντίθετη άποψη, δεν θα υποστηρίζατε τον κύριο Μπουτάρη με το ίδιο πάθος.

  Ελπίζω να έχω απάντηση σας.

 3. Ασχετο αλλα ποδοσφαιρικο.Αυτοι που βαλανε την Αεκ και των Αρη στο αρθρο 44 αλλα και βαφτισανε σαν νοναδες μια ντουζινα ποδοσφαιρικες ομαδες (ΝΕΟ)πανιωνιο-καβαλα…..ζημιωσαν το δημοσιο συμμφερων η οχι?Αληθεια αυτες η τροπολογιες περασαν μεσανυχτα απο την βουλη η απλος ειναι φημες?

 4. Έχετε δίκιο. Μπορεί να υπάρχει νόμος που προστατεύει τους βούλευτές αλλά μόλις ανακαλύψατε ότι δεν προστατεύονται όλοι οι πολιτευτές. Οπότε, πραγματικά, θα πρέπει να προστατεύσετε τους ομοίους σας. Ίσως πρέπει να βιαστείτε περισσότερο, μην εκτεθεί και κανένας ακόμα. Γρήγορα, ό χρόνος κυλάει και οι «όμοιοι» σας που πρέπει να προστατευτούν είναι αρκετοί. Και όπως λέει και μια λαϊκή ρήση, «κόρακας, κοράκου μάτι, δεν βγάζει».
  Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

 5. Αγαπητέ κ Γεωργιάδη.

  Προσωπικά δε με πείθετε.
  Η θέση της πλειοψηφίας σε αυτό το κομμάτι, ήταν, είναι και θα παραμείνει οτι η ΑΝΑΣΤΟΛΗ δεν θα έπρεπε να έχει απολύτως καμία σχέση με τη διοικητική κύρωση οταν μιλάμε για αιρετά πρόσωπα.

  Είστε αιρετός/οί. Ο λαός σας ψηφίζει. Απο την στιγμή που υπάρχει έστω και η παραμικρή υποψία οτι είστε (όχι εσείς προσωπικά, ο κος Ψωμιάδης όμως σίγουρα, και γι αυτό καταδικάστηκε) ή οτι πράττετε υπεράνω του Νόμου, οφείλετε να παραιτήστε του αξιώματός που σας δόθηκε απο το λαό καθότι είστε αναξιος να φέρετε τον οποιοδήποτε πολιτικό τίτλο. Αν δεν παραιτηθείτε, οφείλει η Δικαιοσύνη να σας καθαιρέσει. Θα μου πείτε βέβαια, «δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να πώ αν πρέπει ή όχι να παραιτηθεί ο Παναγιώτης». Τολμήστε όμως να πείτε την άποψή σας. Να παραιτηθεί ή όχι; Έχετε το θάρρος να το κάνετε;

  Κύριε Γεωργιάδη:
  Αν ήμουν ο κος Ψωμιάδης, θα είχα παραιτηθεί απο περιφερειάρχης μόνος μου. Αν είχα το παραμικρό ήθος και φιλότιμο μέσα μου, δε θα μπορούσα να αντικρύσω αυτούς που με ψηφίσανε. Μήν εκπλήσσεστε οτι ο λαός σας θεωρεί ανήθικούς και «λαμόγια». Κοιτάξτε γύρω σας στη Βουλή, και με το χέρι στην καρδιά, δείξτε μας κάποιον απο τους συναδέλφους σας βουλευτές (και νομοθέτες) που δέν έχει βάλει χέρι στο δημόσιο ταμείο, που δεν έχει διορίσει έναν «δικό του» να τρώει τα δικά μου χρήματα που αποδίδω στο κράτος με συνέπεια. Επειδή δεν τον δείχνετε (να πείτε ονόματα εννοώ), ο λαός πιστεύει οτι είστε και εσείς ο ίδιος ανήθικος. Μπορείτε να αποδείξετε το αντίθετο;

  Με (την όποια) εκτίμηση (έχει απομείνει για τους πολιτικούς)

  Βασίλης Χ.

 6. Δεν καταδικάστηκε για παραβίαση φωτεινού σηματοδότη κ. Γεωργιάδη, για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε. Δημόσιος λειτουργός που καταδικάζεται για παράβαση καθήκοντος απομακρύνεται και από το θέση του. Δεν είναι πυρηνική φυσική, κοινή λογική είναι… Κοινή κι όμως τόσο σπάνια!

 7. Κ. Γεωργιάδη ίσως πρέπει να εξηγηθεί αν στην Ελλάδα έχουμε Democracy ή Republic σε σχέση με το αν η ψήφος υπερισχύει του νόμου.

 8. δυστυχως κυριε Αδωνι συνεχιζετε να πετατε τη μπαλα σην εξεδρα, το σημερινο αρθρο ειναι συνεχεια της κενης επιχειρηματολογιας του προηγουμενου το οποιο βασιζεται στο ψευδο cloud που προωθηθηκε στα τηλεοπτικα ΜΜΕ,
  ο κοσμος ομως που διαβαζει εφημεριδες και blogs γνωριζει την αληθεια πχ. ενδεικτικα:
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=62268950
  http://www.makthes.gr/news/politics/72287/

  τουλαχιστο σταματηστε τον εμπαιγμο οταν αρθρογραφειτε απο εδω ή τουλαχιστον συνεχιστε τον μονο μεσω τηλεοπτικων παραθυρων οπου εκει προσφερεται για τετοιων ειδων σοου…, και δεν αναφερομαι αποκλειστικα σε εσας αλλα σε ολο το συναφι σας

 9. με αυτο που επραξε ο κος Ψωμιαδης δεν ανεδειξε κενο στη νομοθεσια, απλα αποκαλυψε για αλλη μια φορα τη σηψη που υπαρχει στη τοπικη αυτοδιοικηση και κατ επεκταση στη πολιτικη…

 10. Αλήθειες και ψέματα
  α.Ο κ. Ψωμιάδης δηλώνει ότι ο πρατηριούχος του ήταν άγνωστος………Ο Χρήστος Καραγιαννίδης ήταν γνωστό στέλεχος της Ν.Δ ,και στις νομαρχιακές εκλογές του 2002 στο πατάρι του βενζινάδικου του Καραγιαννίδη λειτουργούσαμε άτυπο εκλογικό κέντρο της παράταξης…….
  β. δηλώνει… «Ήταν άνθρωπος ετοιμοθάνατος, δεν θα τον έστελνα εγώ στον τάφο»…….. Ο Χρήστος Καραγιαννίδης απεβίωσε το 2009, δηλαδή έξι ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα της διοίκησης Ψωμιάδη να του μειώσει τα πρόστιμα και πεντέμισι χρόνια μετά την επίμαχη χαριστική απόφαση που είχε υπογράψει ο τότε νομάρχης…..
  γ. δηλώνει «Μείωσα το πρόστιμο για παραβάσεις που αφορούσαν 1.300 λίτρα νοθευμένου πετρελαίου κίνησης συνολικής αξίας περίπου 1.000 ευρώ. Καταδικάστηκα για 1.000 ευρώ!» ……..σε πέντε διαδοχικούς ελέγχους των συνεργείων της νομαρχίας σε διάστημα δώδεκα μηνών (περίοδος 2000-2001) και στα δύο βενζινάδικα τα οποία διατηρούσε ο Χρ. Καραγιαννίδης (στην οδό Λαγκαδά 24 και στη Νέα Αγχίαλο) βρέθηκαν νοθευμένα καύσιμα. Ειδικότερα εντοπίστηκε νοθευμένο πετρέλαιο κίνησης σε ποσοστό έως 40%, αποχρωματισμένο πετρέλαιο θέρμανσης……. από εφημερίδα »Μακεδονία » 18/4/11
  ……πάταξον μεν , μάθε δε

 11. Κύριε Γεωργιάδη, πιστεύω πως ο κύριος Ψωμιάδης κατά την ακροαματική διαδικασία (και στους δύο βαθμούς) προφανώς ανάπτυξε με ζέση τα επιχειρήματα που προβάλλει και στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Δύο φορές (και μάλιστα στο Εφετείο με απόλυτη ομοφωνία)το δικαστήριο δεν τα έκανε δεκτά και τον καταδίκασε όπως ορίζει ο νόμος. Γιατί, λοιπόν, θέτετε ζήτημα εφαρμογής και της ποινής που προβλέπεται από το νόμο για τέτοιες υποθέσεις; Ποιο το νόημα μιας τέτοιας συζήτησης; Και θα γινόταν κάτι ανάλογο, αν στη θέση του κ. Ψωμιάδη ήταν ένας άλλος οποιοσδήποτε πολίτης; Τι μηνύματα δίνετε στην ελληνική κοινωνία που καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη όχι μόνο με την ατιμωρησία, αλλά και την εφιαλτικά αργή διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης, μέσα από έναν κυκεώνα δικονομίστικων διατάξεων που επιτρέπουν συχνά στους οικονομικά εύρωστους να «την βγάλουν καθαρή», ενώ παράλληλα αποτρέπουν, λόγω του δυσβάσταχτου οικονομικού και ψυχικού κόστους, τους αδυνάτους από το να διεκδικήσουν το δίκιο τους και τους αναγκάζουν να αποσύρονται και να συνθηκολογούν; Σας θυμίζω ότι πυλώνες της αρχαίας αθηναΙκής δημοκρατίας ήταν η ισότητα και η δικαιοσύνη, ακριβώς γιατί είναι τα μόνα που διασφαλίζουν πως η κοινωνία δεν απειλείται από μια καταστροφική διάβρωση. Λυπάμαι, αλλά με τις απόψεις σας έρχεστε σε πλήρη αντίφαση με όσα λέτε ότι δήθεν σας εμπνέουν και ότι δήθεν τα γνωρίζετε καλά.
  Υ.Γ. Γιατί δεν αναφέρετε ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης και επαίνου και για τους υπαλλήλους της Νομαρχίας που κατήγγειλαν τα έργα του παντοδύναμου κ. Ψωμιάδη στη δικαιοσύνη; Πώς θα καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου από την δημόσια ζωή της χώρας, αν δεν τολμήσουν να καταγγείλλουν τα όσα βλέπουν οι άνθρωποι που γίνονται μάρτυρες της κακοδιοίκησης και της διασπάθισης δημόσιου χρήματος και αν δεν αισθανθούν ότι δεν κινδυνεύουν να καταστραφούν και να διαπομπευθούν οι ίδιοι; Ως εκπρόσωπος του λαού θα έπρεπε για αυτούς τους τελευταίους έντιμους που τολμούν να τα βάλουν με ένα πανίσχυρο σύστημα διαπλοκής, να αρθρογραφήσετε, και όχι για αστείους εκμαυλιστές της πολιτικής ζωής της έρμης αυτής πατρίδας μας.

 12. Κε Γεωργιάδη αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι γιατί σας πήρε ξαφνικά τώρα ο πόνος για τον συγκεκριμένο νόμο που έχει γίνει όλο αυτό με τον Ψωμιάδη.
  Η συγκυρία είναι περίεργη.
  Επίσης είναι αμφίβολο αν θα σας έπαιρνε ο πόνος αν στην θέση του ήταν ο Μπουτάρης ή ο Τσίπρας όπως λέει και ο ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ.
  Θα το χρησημοποιούσατε εναντίον τους σίγουρα.
  Μην προσπαθείτε να μας πείσετε για το ανιδιοτελές της πράξης σας δεν τα καταφέρνετε.

  Εν κατακλείδι λοιπόν για να καταλάβω ο «νομοθέτης» δηλαδή εσείς, έφτιαξε ένα νόμο που επειδή τον άγγιξε θέλει να τον αλλάξει και να τον φτιάξει στα μέτρα του.
  Ο πολιτικός είναι λειτούργημα κε Γεωργιάδη και πρέπει να αποχωρεί σε περίπτωση παράβασης καθήκοντος είναι τόσο απλό, δεν είναι μοδίστρα να κόβει και να ράβει τους νόμους όπως τον βολεύουν και όποτε τον βολεύουν.
  Λίγη ταπεινοφροσύνη και λίγη σιωπή δεν βλάπτει.
  ΕΛΕΟΣ!

 13. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.
  ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ. ΓΙ’ΑΥΤΟ ΕΦΤΑΣΕ Η ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ, ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!!!!!!

 14. Συνεχίζεται να εκτίθεστε και με το παρόν κείμενο. Ζητάτε η αναστολή να ισχύει και για τις διοικητικές ποινές… Και ρωτώ: όταν μια τέτοια υπόθεση βγαίνει στο φως και υπεύθυνος είναι ο κ. Ψωμιάδης, αυτός δε μπορεί να έχει την ευθιξία να παραιτηθεί πριν ακόμα το δικαστήριο ζητήσει την αργία του?

  Πολιτικοί είσαστε και όταν κάνετε κατάχρηση εξουσίας ή πέσετε σε άλλο σφάλμα, καλό είναι να έχει την ευθύνη των πράξεων σας και να παραιτείστε αμέσως, πριν το ζητήσει η ελληνική δικαιοσύνη…

  Λίγο τσίπα δε βλάπτει. Καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να στηρίξετε πάσει θυσία τον κ.Ψωμιάδη (και ας είχατε άλλο υποψήφιο περιφερειάρχη, όλοι ξέρουμε ότι αυτό ήταν στημμένο), αλλά όταν υπάρχουν αποδείξεις για το σφάλμα (και τα 2 άρθρα ημερήσιας εφημερίδας φανερώνουν πλήρως τι παιζόταν…), καλό είναι να είστε πιο μετριοπαθείς και να νοιώθετε λίγο τσίπα…

 15. Αναστολή ποινής χορηγήτε, «προσφέρετε» όπως θα λέγαμε, λαμβάνοντας ύπ’ όψιν άρθρα της ποινικής δικονομίας, στα οποία στηριζόμενα τα ποινικά δικαστήρια, απαλλάσσουν κατ’ ουσία τους καταδικασθέντες από την έκτιση της όποιας επιβληθείσας ποινής ή χρηματικής εξαγοράς αυτής.
  Επομένως πιστεύω ότι η συγκεκριμένη έδρα, μη μπορώντας να ενεργήσει διαφορετικά, ως πιθανόν να ήθελε, επέβαλε την συγκεκριμένη ποινή, καίτοι δεν την εδικαιούτο.
  Το ευτελές χρηματικό ποσό που γελοία επικαλείται ο «παθών»,δεν έχει καμία σημασία. Δεν μας λέει ο κλάψας, πόσα έβγαλε ο φίλος του βενζινάς το χρονικό διάστημα που νόθευε.
  Εάν οι «βολευτές» και οι πολιτικάντιδες όπως εσείς και ο κύριος Πανίκας κοπτόσασταν πραγματικά για το γενικό καλό δεν θα υπήρχαν νοθευτές γενικά.Αυτά…..

 16. Κε Άδωνι δεν πείθετε τον κόσμο. Αφού παραβίασε το νόμο θα πρέπει να υποστεί τις κυρώσεις, διότι γνώριζε ο κος Ψωμιάδης τις συνέπειες της πράξεως του. Αυτά περί κακογραμμένου νόμου είναι εκ του πονηρού.

 17. Ακουσον με ,αθωωσε με δε!!! μια χαρα τα λεει ο Αδωνις…Στη δημοκρατία (του «εμεις οι βο(υ)λευτές ο,τι θελουμε κανουμε) που εκπροσωπει ετσι εχουν τα πραγματα…Ισως πρεπει να «φτιαξετε» και ενα νομο για την ευθυνη περιφερειαρχων,αναλογο μ’αυτον των υπουργων…κυριε Αδωνι…

 18. Προσέξτε γιατι απο οποία πλευρά και να το δει κανείς οι απόψεις σας απέχουν απο αυτο που οι πολίτες αντιλαμβάνονται σαν δίκαιο και σωστό. Φοβάμαι ότι η ιδιότητα σας σαν νομοθέτη Είναι σε κίνδυνο. Ξανασκευτητε το. Άλλο η ουσία και άλλο τα δικηγορικά κόλπα. Όσο διατηρητέ την ιδιότητα του νομοθέτη προσπαθήστε να ασχοληθητε με την ουσία. Ο τόπος το έχει ανάγκη.

 19. Aδωνι και παλι εκτιθεσαι.
  Υπο προυποθεσεις καθε ποινη μεχρι 4 χρονια δινεται με αναστολη.Αν λοιπον ενας αιρετος δικαστει
  για,εκβιαση ,απατη, υπεξαιρεση,δωροδοκια παθητικη,αποπειρα βιασμου,κλοπη,κτλ μχρι 4 χρονια μπορει κατα τη γνωμη σου να ασκει τα καθηκοντα του?

 20. Το θέμα είναι κι εσείς κύριε Γεωργιάδη να ακούτε και να σέβεστε τη γνώμη των πολιτών, με τους οποίους διαφωνείτε, για να σας ακούμε.. Καλό Πάσχα

 21. Κύριε Γεωργιάδη,
  στο ποινικό μας δίκαιο αναστέλλονται μόνο οι κύριες ποινές και όχι οι παρεπόμενες. Η θέση σε αργία του Περιφερειάρχη έχει το χαρακτήρα παρεπόμενης ποινής. Η παρεπόμενη ποινή έχει «ποιοτική» σχέση είτε με το είδος του αδικήματος που τελέστηκε, είτε με την ιδιότητα του δράστη, π.χ εάν ένα αδίκημα τελέστηκε λόγω φιλοχρηματίας, τότε εκτός της στερητικής της ελευθερίας ποινής, επιβάλλεται και χρηματική ποινή ως παρεπόμενη. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Ψωμιάδης προέβη στην συγκεκριμένη παράνομη πράξη εκμεταλλευόμενος την ανώτατη διοικητική θέση που κατείχε. Έτσι εφόσον η ιδιότητά του ως Περιφερειάρχης ήταν ο καταλύτης που επέτρεψε την παράνομη πράξη, η παρεπόμενη ποινή που του επιβλήθηκε είναι όχι μόνο καθόλα νόμιμη αλλά επιπλέον αναγκαία και παραδειγματική, για να μη μεταβάλλονται οι ενίοτε περιφερειάρχες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι,διοικητές, διευθυντές, πρόεδροι,αντιπρόεδροι κλπ, κλπ σε σατράπηδες και σατραπίσκους που καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας στο όνομα πελατειακών σχέσεων, ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων και δημιουργίας ιδιωτικής περιουσίας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Εάν υιοθετηθεί η ρύθμιση που προτείνετε, λαμβάνοντας υπόψιν τη διοικητική νομοθεσία και νομολογία των Δικαστηρίων, λογαριάστε πόσοι «αιρετοί άρχοντες» θα εισχωρήσουν τελικά σε αυτή την ιδιότυπη «ασυλία». Με έναν παρά πόδας υπολογισμό τους αριθμώ περίπου στο 1/5 του ελληνικού πληθυσμού.
  Αποπειράστε να μας οδηγησετε πολύ πολύ πίσω κ. Γεωργιάδη. Μη σας πω στο φυσικό σας ιστορικό χώρο, στην προ-Κλεισθένη εποχή των τυρράνων.

  Επίσης όσον αφορά το αρχικό σας άρθρο όπου συσχέτιζετε την (υπό διερεύνηση) ευθύνη του κ. Τσοχατζόπουλου με αυτή του κ. Ψωμιάδη σας επισημαίνω ότι από τον Διαφωτισμό και μετά επικράτησε στην Ευρώπη η θεμελιώδης αρχή ότι απέναντι στο Νόμο είμαστε όλοι ίσοι.¨Ομως ισότητα στην παρανομία δεν υπάρχει. Θέλω να πω ότι είναι στρεβλή και επικίνδυνη η αντίληψη ότι εφόσον ο τάδε υπουργός έκλεψε και έμεινε ατιμώρητος, πρέπει να κλέψω (ή να λαδωθώ) και εγώ. Αυτή ακριβώς η αντίληψη που διαπότισε από την κορυφή ως τα νύχια την ελληνική κοινωνία, μας οδήγησε σε αυτή την ηθική διάβρωση που βιώνουμε στις μέρες μας με όλες τις επιμέρους συνέπειές της.

 22. Σοβαρά κ. Γεωργιάδη; Αναστολή σε όλα δηλαδή; Κι εγώ ο αδαής που πίστευα πως η αναστολή είχε ως αποκλειστικό σκοπό να αποφύγει ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ τον εγκλεισμό του σε ένα από τα σωφρονιστικά ιδρύματα…Δεν σημαίνει αθώωση. Είναι ΕΝΟΧΟΣ πως να το κάνουμε και πως αλλιώς να το πούμε δηλαδή; Και από την στιγμή που άτομο που έχει καταδικαστεί δεν επιτρέπεται να έχει κανένα πολιτικό αξίωμα θα αναγκαστούμε με πόνο ψυχής να αποχαιρετήσουμε μια και δια παντός τον Ζορρό της καρδιάς μας…

 23. κύριε Γεωργιάδη,
  εσείς και το κόμμα σας σταματήστε να βάζετε συνεχώς <> ηθικής και υπευθυνότητας.σας έχουμε πάρει χαμπάρι και όσο για το συγκεκριμένο θέμα το κόμμα σας καταψήφισε το νέο νόμο περί ευθύνης υπουργών, ώστε να τιμωρείτε ο βουλευτής όπως οι πολίτες.οπότε καλό θα ήταν να μην μιλάτε περί τιμωρίας και δικαιοσύνης.

 24. Προσωπικά θεωρώ κατάπτυστο τον οποιονδήποτε νοθεύει καύσιμα. Ο λόγος είναι απλός.

  Ας πούμε ότι πάει ένας κάτοχος πετρελαιοκίνητου οχήματος (για παράδειγμα, ένα ταξί) και βάζει νοθευμένο πετρέλαιο. Η μικρότερη ζημιά που μπορεί να πάθει, ανέρχεται σε 3 με 4 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ! Η μεγαλύτερη; ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΣ 10!

  Αντί λοιπόν το παιδί του λαού (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ) να κλείσει το μαγαζί του πονηρού πρατηριούχου, του μείωσε το πρόστιμο! Και έχει το ΘΡΑΣΟΣ να βγαίνει και να λέει ότι τον αδίκησαν!

  Κ. Γεωργιάδη, μπορεί να θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε την Ελληνική γλώσσα, ωστόσο διαφωνώ κάθετα με την τωρινή και την προηγούμενη τοποθέτησή σας. Δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν η χρονική στιγμή που βγήκε το θέμα στην επιφάνεια, και 10 χρόνια νωρίτερα να είχε γίνει, δεν αλλάζει κάτι.

  Ο Ψωμιάδης αν είχε φιλότιμο, έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Τελεία και παύλα.

 25. Αγαπητέ κ. Γεωργιάδη
  Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν στο επόμενο άρθρο σας θα μπορούσατε να εξηγήσετε τα κενά νόμου που εντοπίζετε στην πρόσφατη μεταναστευτική πολιτική. Γιατί οι παράνομοι μετανάστες παραμένουν ακόμη;
  Ποια είναι η θέση σας για τη λύση που δόθηκε στην πρόσφατη απεργία πείνας των λαθρομεταναστών; Η μείωση των ενσήμων που αποφασίστηκε ποιον εξυπηρετεί τελικά; Ήταν σωστή επιλογή; Εσείς τι προτείνετε;

  Πότε επιτέλους θα αποκατασταθεί το πρόβλημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας; Εσείς πως μπορείτε να βοηθήσετε; Δείτε και αυτά:
  http://www.aixmi.gr/index.php/ikapeiraiws-havouza-diamanti/ ΙΚΑ στην Πειραιώς: Από χαβούζα διαμάντι;
  http://www.aixmi.gr/index.php/thauma-kratise-mia-mera/ Το θαύμα κράτησε μια μέρα κύριε πρωθυπουργέ

 26. Κατ’ αρχήν Χρόνια Πολλά. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.
  Σας ευχαριστώ για το πλήθος των σχολίων σας. Είναι προφανές ότι οι περισσότεροι διαφωνείτε, όμως πιστεύω ότι η ένταση της διαφωνίας σας οφείλετε κυρίως στο πολιτικό κλίμα των ημερών. Ο κόσμος θέλει να δει πολιτικούς στην φυλακή και η περίπτωση Ψωμιάδη δρα λυτρωτικά. Όμως θα μου επιτρέψετε να διατηρήσω κι εγώ και την δική μου γνώμη, ότι δηλ η ποινή της αργίας ή της παύσης είναι αναλογικά πολύ μεγάλη για αυτή την καταδίκη. Ο νόμος του έδινε το δικαίωμα να μειώσει το πρόστιμο, το μείωσε, αν το έκανε σε υπερβολικό βαθμό ή όχι δεν μπορώ να το κρίνω εάν δεν δω όλη την δικογραφία, αλλά σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου. Οφείλω όμως δύο καθαρές απαντήσεις.
  α) Στους δύο φίλους που με ρώτησαν εάν θα είχα την ίδια άποψη και το ίδιο πάθος, εάν στην θέση του κ. Ψωμιάδη ήταν άλλος, π.χ. ο κ. Μπουτάρης ή ο κ. Τσίπρας; Η απάντησις μου είναι, ότι θα είχα την ίδια άποψη, όχι όμως το ίδιο πάθος. Δεν αρνούμαι την πολιτική και την προσωπική φιλία με τον κ. Ψωμιάδη, ούτε την κρύβω, όμως η άποψις μου δεν εκπορεύεται από αυτά τα συναισθήματα. Το πάθος όμως με το οποίο τον υποστηρίζω, ναι.
  Ακόμη ένας φίλος έγραψε ότι δήθεν το κόμμά μου καταψήφισε τον πρόσφατο νόμο, που εξισώνει τις ποινές για τους βουλευτές και τους υπολοίπους. Τον συγχωρώ για την άγνοια του δείγμα του πολιτικού κλίματος για το οποίο μίλησα στην αρχή. Το Κόμμα μου καταψήφισε τον Νέο Νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών (ουδεμία σχέση έχουν οι βουλευτές με όλο αυτό), διότι είναι μία κοροϊδία. Η ατιμωρησία των Υπουργών δεν εκπορεύεται από τον προηγούμενο Νόμο, ο οποίος τώρα άλλαξε, αλλά από το άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο όμως δεν μπορεί να αλλάξει έως το 2017. Άρα ο πρόσφατος νόμος είναι άλλη μία κοροϊδία, μία στάχτη στα μάτια του λαού. Η ατιμωρησία των Υπουργών δεν ερδάζεται στην παραγραφή όπως ψευδώς λέγεται, αλλά στην εξάλειψη του αξιοποίνου και η εξάλειψη αναφέρεται με σαφή και απολύτως δεσμευτικό τρόπο στο Σύνταγμα. Όλα αυτά τα είχα και δημοσίως πει όταν οι διάφοροι πολιτικοί σας έλεγαν ότι θα παραπεμφούν οι εμπλεκόμενοι στο Βατοπαίδι και έβγαινα δημοσίως και έλεγα ότι σας κοροϊδεύουν. Ήμουν πολύ δυσάρεστος διότι πήγαινα κόντρα στο κοινό αίσθημα, αλλά η απόφασις του Δικαστικού Συμβουλίου απέδειξε ποιός έλεγε την αλήθεια και ποιός ψέμματα. Το ίδιο ακριβώς λοιπόν συνέβη με τον νέο νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ακόμη κοροϊδία.
  Και πάλι σας ευχαριστώ

  Άδωνις Α. Γεωργιάδης

 27. k.AΔΩΝΗ ,ΕΑΝ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΣ <>κ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ,[ΠΑΝΙΚΑΣ ]ΕΤΙΜΩΡΕΙΤΟ ΔΙΚΑΙΑ , ΩΣ ΣΕ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ,ΚΑΙ ΕΦΥΛΑΚΙΖΕΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ,ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ Η’ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ……

 28. Στην κ. Ολυμπιαδα δεν απαντησατε…..τι να πειτε αλλωστε;Καποτε υπηρχε ο Αριστειδης ο Δικαιος….τωρα υπαρχετε εσεις…Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας…

 29. Να υποθέσω πως θα αναλάβετε νομοθετική πρωτοβουλία πριν την αμετάκλητη καταδίκη?…
  Το λυπηρό είναι πως το μόνο ΄΄επιχειρημα΄΄ που -όπως νομίζετε- σας απέμεινε μετά την κατακεραύνωση είναι ο θεσμός της αναστολής του ποινικού δικαίου και δεν βλέπω να τον μεταχειρίζεστε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  Χριστός Ανέστη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here