Θα μας πατήσετε κιόλας Κε Υπουργέ ;

0
34

Επιτέλους ! Καιρό είχαμε να το ζήσουμε. Ομαδική πτώση από τα σύννεφα.

Κουλούρια, ανεκδοτάκια, παλιές φωτό. Ο  Κίμωνας, ο αγαπημένος των μεσημεριανών εκπομπών, παντού! Λόγια , δηλώσεις, βουρκωμένα μάτια , αναστατωμένο πικραμένο βλέμμα. Συντροφική μαχαιριά ήταν παιδιά…

´Ένα δίπλωμα ληγμένο, μια παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, μία άρνηση για έλεγχο, ένας τραυματισμός ειδικού φρουρού.

Έλεγχος ; Ποίοι είναι αυτοί που πήγαν να τον ελέγξουν , αυτά τα ανθρωπάκια των 500 ευρώ ;

» Ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε ; »

» Εγώ είμαι ο Ο »

Ομαδική πτώση από τα σύννεφα! Λέγονται τέτοια πράγματα; Είναι δυνατόν;

Ποτέ, ποτέ, ποτέ!

Είδατε ποτέ κανένα μας να προσπαθεί να σβήσει κλήση; Να περνά με κόκκινο; Να παραβιάζει τον δακτύλιο; Να σταθμεύει παρανόμως, να καταλαμβάνει θέσεις αναπήρων, να πατάει συνανθρώπους του στο δρόμο και να τους αφήνει αβοήθητους; Να λαδώνει για να πάρει  δίπλωμα; μακριά η αλυσίδα , ας μην τα γράψουμε όλα.

Ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε;

Εγώ είμαι αυτός που ψήφισε τον Κουλούρη και, αν όχι τον ίδιο, τον διπλανό του.

Εγώ είμαι αυτός που στήριξα εκτρώματα και τηλεθεάσεις.

Μήπως δεν έχετε δει άλλους υπουργούς, βουλευτές, παρατρεχάμενους δημοσιογράφους και υστερικές περσόνες της τηλεόρασης να απαιτούν να εξυπηρετηθούν πρώτοι από όλους σ´ένα εστιατόριο;

Ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε ;

Εγώ είμαι αυτός που κατά βάθος με βρήκα λίγο στο πρόσωπό του και φωνάζω τώρα για να φοβηθώ εγώ ο ίδιος  και  να μην φανερωθώ.

Σύμφωνοι δεν πατάμε όλοι από έναν ειδικό φρουρό, γιατί τόλμησε να ζητήσει το δίπλωμα και την ασφάλεια μας.

Είμαστε, όμως, αυτοί που επιτρέψαμε χρόνια τώρα την παραγραφή και τη σκανδαλώδη βουλευτική ασυλία. Τόσο πολύ την επιτρέψαμε, που τη συνηθίσαμε και έγινε τώρα το δεύτερο πετσί μας. Γεννήσαμε τέρατα.

Θα μας πατήσετε κιόλας Κε Υπουργέ;

Γιατί όχι ε ; Ανθρωπάκια είμαστε, αν είχαμε κάποια αξία για σας, θα το είχαμε καταλάβει κατά τη διάρκεια της θητείας σας. Αξία, όμως, όχι εκλογική δύναμη.

Και το ξέρουμε , πως δεν έχουμε καμία σοβαρή αξία για σας. Εδώ δεν είμαστε ούτε οι ίδιοι σίγουροι για την αξία μας. Για σας είμαστε αόρατοι , και εμείς και τα παιδιά μας και οι ειδικοί φρουροί μας. Ζήτημα αν είμαστε ορατοί σε μας τους ίδιους.

Γι αυτό, μέχρι με σιγουριά να μας δούμε,  ο τελευταίος που πέφτει από τα σύννεφα , ας κλείσει την πόρτα , παρακαλώ.

*Η Αννίτα Λουδάρου σπούδασε γεωλογία & Χρηματοοικονομία – Διεθνές Εμπόριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟι άντρες χειροκροτούν. Δε ξινίζουν τις φατσούλες τους
Επόμενο άρθροO μύθος του κόκκορα διαπραγματευτή
Λάτρης του γράφειν , του σκέπτεσθαι και της ζωής, των κοριτσιών μου, της εξερεύνησης της ανθρώπινης ψυχής του πώς και του γιατί, της έντιμης και μάχιμης δημοσιογραφίας, του θεάτρου, του κινηματογράφου, και οποιουδήποτε άλλου τρόπου διατηρεί τον έρωτα στην ζωή. Σπούδασα Γεωλογία γιατί μου άρεσε πολύ. Χρηματοοικονομία και διεθνές εμπόριο στο Cass University Buisiness School του Λονδίνου , όπου κατάφερα να έρθω κοντά στην εμπορική νομοτέλεια καθώς και στην ψυχοσύνθεση των Βρετανών. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την ψυχολογία ψυχαναλυτικής κατέυθυνσης και παρακολουθώ τον επταετή κύκλο σπουδών της Ελληνικής Εταιρείας ομαδικής ανάλυσης και οικογενειακής θεραπείας. Μέσα σε όλα αυτά γράφω και στον δικό μου ιστότοπο http://ann-lou.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here