Πάτρα: Ακρωτηριάστηκε εργαζόμενος στο Δήμο – Έσκασε στα χέρια του σακούλα με εκρηκτικά

0
87

Ένα τραγικό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι όταν εξερράγη στα χέρια εργαζόμενου στην καθαριότητα σακούλα σκουπιδιών που περιείχε εκρηκτικές ύλες και ένα όπλο.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, πυροτεχνουργοί της αστυνομίας κατέφθασαν στα γραφεία της διεύθυνσης του τομέα καθαριότητας του Δήμου Πατρέων με σκοπό να παραλάβουν και να εξετάσουν το όπλο το οποίο φέρεται να είναι ένα από τα αντικείμενα που περιείχε το πακέτο που έπιασε ο άτυχος υπάλληλος του τομέα καθαριότητας με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί στο αριστερό του χέρι απο τον καρπό και κάτω.

Επίσης, οι πυροτεχνουργοί ελέγχουν και τα τρία φορτηγά που μετέφεραν αντικείμενα απο τα δικαστήρια στον ΧΥΤΑ.

Ταυτόχρονα, άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας Πάτρας «χτενίζουν» τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας και οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Για το τραγικό περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η δημοτική αρχή ξεκαθαρίζοντας ότι θα ζητήσει την απόδοση ευθυνών για τις αιτίες που προκάλεσαν τον τραυματισμό του 52χρονου υπαλλήλου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

«Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την οργή και την θλίψη της για το τραγικό συμβάν του σοβαρού τραυματισμού εργαζόμενού μας στην Καθαριότητα.

Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε από έκρηξη αγνώστου αντικειμένου το οποίο συμπεριλαμβάνονταν στη ποσότητα των άχρηστων υλικών του Πρωτοδικείου Πάτρας.

Η παραλαβή των υλικών από την Υπηρεσία του Δήμου έγινε κατόπιν αιτήματος του Πρωτοδικείου το οποίο ζητούσε την αποκομιδή των άχρηστων υλικών από το χώρο των Δικαστηρίων.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό ατύχημα, μετέβη αμέσως στο Νοσοκομείο και παραμένει για να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της υγείας του τραυματία εργάτη και να εκφράσει την συμπαράστασή του σε αυτόν και στην οικογένειά του.

Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος θα ζητήσει την απόδοση ευθυνών για τις αιτίες που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενού μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι, μέχρι σήμερα η διαδικασία της παραλαβής και καταστροφής κατασχεμένων υλικών από τα Δικαστήρια (όπλα, σφαίρες, φυσίγγια, δυναμίτες) γινόταν από την αρμόδια στρατιωτική υπηρεσία, ενώ άγνωστο παραμένει κατά πόσο αυτοί που έδωσαν την εντολή για μεταφορά των υλικών, γνώριζαν τι περιέχουν τα κουτιά και οι σακούλες.

Στο μεταξύ χειρουργείται, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, ο άτυχος εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου Πατρέων, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρότατα στο χέρι όταν έσκασε η σακούλα των απορριμμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here