Παθολόγος προέτρεπε γονείς να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους

0
41

Μία παθολόγος εντοπίστηκε να συμμετέχει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα που παίρνει διαστάσεις και στη χώρα μας. Όπως αποκαλύπτει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής εντοπίστηκε η παθολόγος Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα, η οποία προέτρεπε τους γονείς να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους και να ακολουθήσουν μία φυσική και ολιστική προσέγγιση.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ένωσης που κάλεσε τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης να παρέμβει, καθώς, όπως σημειώνουν οι παιδίατροι, υπάρχουν γιατροί που «απροκάλυπτα, χωρίς καμία επιστημονική αιδώ και τεκμηρίωση, αναρτούν άρθρα εναντίον των εμβολίων, παρασύροντας γονείς να μην κάνουν τα εμβόλια στα παιδιά τους» και τονίζουν ότι «ο λόγος εξάλλου ενός επιστήμονα γιατρού έχει πάντοτε μεγαλύτερη πειθώ, σημασία και βαρύτητα για τους γονείς, από αυτή που έχει για κάθε άλλο απλό πολίτη».

Η παθολόγος όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης μιλούσε δημόσια κατά των εμβολιασμών, με το επιχείρημα ότι τα λοιμώδη νοσήματα, όπως η ιλαρά και η ερυθρά, αποτελούν μια προσπάθεια του οργανισμού να οργανώσει άμυνες (αντισώματα) στο σώμα του. Χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση μάλιστα συνδέει την εξαφάνιση των 5 λοιμωδών νοσημάτων (που έχει επιτύχει ο εμβολιασμός) με παθήσεις όπως «ο παιδικός διαβήτης, ο εσωτερικός διαβήτης, παθήσεις του αίματος (λευχαιμία), ρευματοειδής αρθρίτιδα»! Οι ανήκουστοι αυτοί ισχυρισμοί συμπληρώνονται και με προτάσεις «λύσης» μέσω της διατροφής: «Το σώμα μας είναι φτιαγμένο για να τρώει καρπούς, βλαστούς, φρούτα και λαχανικά και όταν αυτό καταστρατηγείται με βιομηχανοποιημένες τροφές, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τυποποιημένες τροφές, δεν έχουν δομή και ταυτότητα που μπορεί ο οργανισμός να την αναγνωρίζει και να τη διασπά».

Η Ένωση των παιδιάτρων καλεί τον ΙΣΘ να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, να πάρει θέση και να παρέμβει προκειμένου –όπως γράφουν– «να περιοριστεί το απαράδεκτο φαινόμενο της παραφιλολογίας και της απαξίωσης των εμβολιασμών, τουλάχιστον για τους συναδέλφους ιατρούς που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο σας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here