Πέντε αλλαγές σε εξετάσεις και βαθμολόγηση στο Λύκειο

0
166

Πέντε αλλαγές στον τρόπο εξέτασης και βαθμολόγησης στο Λύκειο, αποφασίστηκαν χθες με τη μορφή εκπρόθεσμων τροπολογιών στον νόμο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με αυτές, για πρώτη χρονιά, οι μαθητές θα εξεταστούν μόλις σε τέσσερα μαθήματα προκειμένου να πάρουν απολυτήριο. Οι τελειόφοιτοι θα εξετάζονται σε Μαθηματικά, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Βιολογία και Ιστορία.

Επίσης, η εξέταση θα είναι δίωρη, πλην του μαθήματος Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, για την οποία θα είναι τρίωρη. Στο συγκεκριμένο μάθημα, εκτός από την έκθεση και τις λεξιλογικές ασκήσεις, οι μαθητές θα εξετάζονται και σε απόσπασμα κειμένου.

Αλλάζει όμως και ο τρόπος εξέτασης των Αρχαίων της Β’ Λυκείου, όπου έχει προστεθεί στη διδασκαλία και το έργο του Επιτάφιου του Θουκυδίδη, όπου πριμοδοτούνται οι ερμηνευτικές ερωτήσεις, ενώ μειώνεται η μοριοδότηση σε ερωτήσεις γραμματικής και συντακτικού.

Στο μεταξύ, οι υποχρεωτικές δημιουργικές εργασίες θα λαμβάνονται υπόψη στη βαθμολόγηση από φέτος στην Α’ και Β’ Λυκείου, ενώ στη Γ’ Λυκείου, η δημιουργική εργασία είναι προαιρετική.

Σύμφωνα επίσης με τις οδηγίες του υπουργείου, οι μαθητές του Λυκείου θα υποβάλλονται σε ένα ωριαίο διαγώνισμα το τετράμηνο και απροειδοποίητα τεστ διάρκειας 10-15 λεπτών, μειώνοντας τα τεσρ στο Λύκειο κι αυξάνοντας παράλληλα κατά δύο εβδομάδες τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

Πέντε αλλαγές σε εξετάσεις και βαθμολόγηση στο Λύκειο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here