Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

0
50

Καθώς συνπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα ντοκουμέντα. Συγκεκριμένα στη δικογραφία περιλαμβάνεται οπτικοακουστικό υλικό από το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture στο οποίο είχε αναθέσει η οικογένεια Φύσσα να εξετάσει εκ νέου την υπόθεση δολοφονίας του Παύλου.

Το υλικό συνοδεύεται από ένα βίντεο, το οποίο προβλήθηκε στη δικαστική αίθουσα κατόπιν εισήγησης της εισαγγελέως, καθώς οι δικηγόροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων δεν κατάφεραν να σταματήσουν την προβολή με την ένστασή τους.

H έρευνα αποκαλύπτει ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγινε ανάμεσα στις 00:03-00:04 ενώ λίγο νωρίτερα, στις 23:59 από την οδό Τσαλδάρη είχε περάσει το κονβόι των χρυσαυγιτών.

Ποια είναι η ερευνητική ομάδα

Το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture (FA) έχει την έδρα του στο Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Αποτελείται από μία ομάδα αρχιτεκτόνων, επιστημόνων, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, τεχνολόγων, κι άλλων ειδικών και πραγματογνώμων. Το κέντρο αναλαμβάνει χωρική και πολυμεσική έρευνα εκ μέρους διεθνών εισαγγελέων, ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθώς και άλλων πολιτικών ή περιβαντολλογικών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ).

Στο μεταξύ, ενόψει της 5ετούς επετείου στις 18 Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται το απόγευμα του Σαββάτου μία συναυλία με κεντρικό σύνθημα «Σιγά μη φοβηθώ».

Η μεγάλη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον νέο χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου–Δραπετσώνας με τίτλο «5 ΧΡΟΝΙΑ #σιγά_μη_φοβηθώ» όπου θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες όπως οι Δημήτρης Πουλικάκος, Μεθυσμένα Ξωτικά, Bad Moovies. Τα έσοδα από την συναυλία θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων της πολιτικής αγωγής στη δική της Χρυσής Αυγής.

Ανήμερα της επετείου, την Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί στο Κερατσίνι η προγραμματισμένη ετήσια πορεία μνήμης με σημείο συγκέντρωσης το μνημείο του Παύλου Φύσσα, η οποία θα καταλήξει στα γραφεία της ΧΑ στον Πειραιά.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ καλούν σε ξεχωριστή κινητοποίηση την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, στις 18:30 στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here