Πέταξε στα 5,78 ο Καραλής -Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων

0
162

Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στο άλμα επί κοντώ με 5.78 έκανε ο 17χρονος Μανόλης Καραλής, στους αγώνες για το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο νεαρός πρωταθλητής μας ξεκίνησε περνώντας διαδοχικά τα 5,30, τα 5,45, τα 5,60 και 5,71. Μετά έβαλε τον πήχη στο 5,78 και πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι δοκίμασε και στα 5,86, χωρίς όμως να τα καταφέρει, παρότι είχε 3 καλές προσπάθειες.

«Όλη η προπόνηση έπιασε τόπο. Τα πάντα εδώ ήταν πολύ καλά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, δεν τελειώνουμε εδώ, τώρα όλα αρχίζουν. Το ΣΕΦ μου πάει, είναι η ατμόσφαιρα, είναι ο κόσμος, είναι όλα. Εδώ έχω κάνει παγκόσμιο ρεκόρ παίδων και πια εφήβων. Εγώ εδώ κάνω το παιχνίδι μου, διασκεδάζω κάνοντας άλμα επί κοντώ, κρατάω χαμηλά το κεφάλι και συνεχίζω γιατί όλα αρχίζουν τώρα. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας σε ένα στάδιο όπου έχω καλές αναμνήσεις. Ημουν από καιρό σε καλή κατάσταση και ήξερα πως είμαι σε θέση να ανέβω ψηλά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήμουν και ψυχολογικά έτοιμος για κάτι μεγάλο. Ο πήχης ποτέ δεν με τρομάζει όταν τον βλέπω για πρώτη φορά σε μεγαλύτερο ύψος. Είναι απλά 8 εκατοστά πάνω από το ρεκόρ μου. Στο Μπέρμιγχαμ να κάνω ρεκόρ και να απολαύσω τον αγώνα. Ο στόχος είναι πάντα να κοιτάω την τεχνική μου και να προσπαθώ για το καλύτερο. Ποτέ δεν βάζω στόχο ύψος αλλά να βελτιώνομαι τεχνικά. »<

Το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στον κλειστό ήταν 5,75 μ. από τις 11 Μαρτίου του 2017.

Πέταξε στα 5,78 ο Καραλής -Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here