Πέθανε ο Καναδός τραγουδιστής Γκορντ Ντάουνι!

0
82

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 53 ετών άφησε ο διάσημος Καναδός τραγουδιστής Γκορντ Ντάουνι.

Ήταν μέλος του καναδέζικου ροκ συγκροτήματος Tragically Hip. Θεωρείτο ένας από τους σπουδαιότερους στιχουργούς και συνθέτες του Καναδά και ήταν ο κεντρικός τραγουδιστής των Tragically Hip, που έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς λόγω των τραγουδιών τους που άγγιζαν θέματα όπως η κουλτούρα, η ζωή στις μικρές πόλεις και το χόκεϊ.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε η οικογένεια του. Ο Ντάουνι είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο τον Δεκέμβριο του 2015. Πέθανε χθες το βράδυ έχοντας στο πλευρό του τα παιδιά του.

Μεγάλος θαυμαστής του ήταν ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο οποίος τον αποχαιρέτησε με δάκρυα στα μάτια με μια δήλωση on camera.Όπως είπε: «Χάσαμε έναν από τους πολύ καλύτερούς μας αυτό το πρωί. Ο Γκορντ ήταν φίλος μου. Αλλά ο Γκορντ ήταν φίλος όλων! Ήταν ο φίλος μας ο Γκορντ, που αγαπούσε την πατρίδα του με ό, τι είχε. Και όχι με έναν τρόπο απλά «αγαπώ τον Καναδά». Αγαπούσε κάθε κρυμμένη γωνία, κάθε ιστορία, κάθε πτυχή αυτής της χώρας και το γιόρταζε σε όλη του την ζωή. Ήθελε να την κάνει καλύτερη. Ήξερε ότι έπρεπε να είμαστε καλύτεροι από ό, τι είμαστε. Γι’ αυτό τον λόγο τα τελευταία του χρόνια είχε αφοσιωθεί στην συμφιλίωση. Αυτό είναι κάτι από το οποίο εγώ πήρα σίγουρα έμπνευση και δύναμη. Και είμαστε λιγότερη ως χώρα χωρίς τον Γκορντ εδώ. Όλοι ήξεραν ότι ερχόταν (σ.σ. ο θάνατός του). Αλλά ελπίζαμε πως δεν ίσχυε. Και πως θα τα κατάφερνε. Πονάει…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here