Πέθανε ο σπουδαίος καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας, Φάνης Κακριδής

0
90

Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός για το σημαντικό του ακαδημαϊκό έργο, καθηγητής κλασικής φιλολογίας, Φάνης Κακριδής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933, ήταν Έλληνας καθηγητής κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν γιος του κλασικιστή Ιωάννη Κακριδή. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές κλασικής φιλολογίας στα Πανεπιστήμια του Μάιντς και του Τύμπιγκεν, στη Γερμανία, όπου δίδαξε ως λέκτορας αρχαίων και νέων ελληνικών.

Το 1964 εξελέγη καθηγητής κλασικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θέση στην οποία υπηρέτησε έως το 1984, με μια σύντομη διακοπή κατά την περίοδο της δικτατορίας.

Από το 1982 ως το 1984 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Επιμορφώσεως (ΚΕΜΕ) του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης, μεταξύ 1981-82 διετέλεσε πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Μεταξύ 1988-1990 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ως ειδικός επιστήμονας. Στο συγγραφικό του έργο ασχολείται με την ιστορία, την ερμηνεία, την κριτική και τη μετάφραση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, καθώς και έργων ξένων πανεπιστημιακών που αναφέρονται σ’ αυτή.

Παράλληλα, συμμετείχε σε επιμορφωτικά σεμινάρια και αρθρογραφεί τακτικά στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Τελευταίο του έργο είναι το «Η Αρχαία Ελληνική Γραμματολογία», που προορίζεται για Καθηγητές και μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here