Απεβίωσε ο Βίκτωρ Νέτας, αρθρογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών

0
330

Σε ηλικία 79 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας. Αρχικά εργάστηκε σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, όπου γεννήθηκε, και έπειτα σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, όπως η Ελευθεροτυπία, Τα Νέα και Το Βήμα, ενώ τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Νέτας σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ είχε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Κατά τη διάρκεια της Χούντας εξορίστηγκε για τρία χρόνια (1968-70).

Στο παρελθόν ο ίδιος είχε παρουσιάσει πολιτικές και ενημερωτικές εκπομπές στην ΕΡΤ, με πιο γνωστή την εκπομπή «Μ’ ανοιχτά χαρτιά» (1982-89). Είχε επίσης γράψει πολλά βιβλία, εμπνευσμένα από το έντονο ενδιαφέρον του και τη βαθειά γνώση του για την πολιτική ζωή του τόπου. 

Στην τελευταία κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, από το Φεβρουάριο του 1964 ως τον Ιούλιο του 1965, υπήρξε ειδικός συνεργάτης του υπουργείου Προεδρίας της Κυβερνήσεως, ενώ στις δύο πρώτες κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, από τον Οκτώβριο του 1981 ως τον Ιούλιο του 1989, διετέλεσε προϊστάμενος του Τμήματος Ενημερωτικών Εκπομπών της ΕΡΤ.
 
Πηγή Εφημερίδα των Συντακτών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here