Πέθανε ο ιστορικός μουσικός παραγωγός Γιώργος Φαληρέας

0
249

Πέθανε ο ιστορικός μουσικός παραγωγός και από τα σημαντικότερα στελέχη της ελληνικής δισκογραφίας, Γρηγόρης Φαληρέας.

Μαζί με τον αδερφό του, Τάσο Φαληρέα, είχαν το ιστορικό κατάστημα δίσκων «Pop Eleven». Με την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία «Αφοί Φαληρέα», ο Γρηγόρης Φαληρέας είχε κάνει 200 παραγωγές δίσκων και είχε συνεργαστεί με τις εταιρείας Lyra, BMG, MBI, κ.ά.

Ο Γρηγορης Φαληρέας ήταν πατέρας του Ορέστη και του Λύσανδρου, οι οποίοι και είναι οι εμπνευστές του γνωστού σχήματος των Imam Baildi.

Τον θάνατό του έκανε γνωστό η καλλιτέχνης Κρίστη Στασινοπούλου με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Facebook, όπου ανέβασε και φωτογραφίες.

Όπως έγραψε:

«Αναπαύσου σε ειρήνη Γρηγόρη
Τι να πρώτο-γράψω για σένα… Για τη πολύχρονη φιλία μας και τα οικογενειακά γλέντια που οργάνωνες στου Γκύζη, για το υπόγειο Pop 11 που με μεγάλωσε και διαμόρφωσε τα μουσικά μου γούστα ήδη από την εποχή της χούντας και της μεταπολίτευσης, για την εταιρία Αδελφών Φαληρέα που έβγαλε τον πρώτο μου δίσκο, για τον αδελφό σου τον Τάσο, για τους γιούς σου, με τους οποίους ακολουθούμε πια παρόμοιους δρόμους, για τις μουσικές εκδόσεις στις οποίες ακόμα ανατρέχω και ακούω.
Είναι καιρός τώρα που κάθε τόσο μου ‘ρχεται να γράψω περί όλων αυτών, τόμους ολόκληρους ιστοριών… αλλά είναι και που δεν συμπαθώ την παρελθοντολογία.
Μας έβαλες όμως όλους σε αυτό το blue mood σήμερα, με το που μάθαμε ότι μας την έκανες…
Αναπαύσου σε ειρήνη Γρηγόρη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here