Πέθανε ο Τάκης Ανδρούτσος κιθαρίστας των Πελόμα Μποκιού

0
111

Σε ηλικία 66ετών έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας του συγκροτήματος που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’70 Πελόμα Μποκιού και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Μπουρμπούλια του Διονύση Σαββόπουλου.
O καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Η αιτία του θανάτου του δεν είναι συγκεκριμένη, καθώς έπασχε από μη διαγνώσιμη ασθένεια.
Η κατάστασή της υγείας του επιδεινωνόταν σταδιακά την τελευταία πενταετία.

Ο μουσικός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου 1951, στην περιοχή της Ομόνοιας, Ζήνωνος και Κεραμεικού, στην ίδια γειτονιά και σε διπλανά σπίτια με τον στενό του φίλο Βλάσση Μπονάτσο. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 βρισκόταν στο Παρίσι σε περιοδεία με τον Μίκη Θεοδωράκη, όταν του τηλεφώνησε ο Βλάσσης Μπονάτσος και τον κάλεσε να γίνει κιθαρίστας στους Πελόμα Μποκιού, αντικαθιστώντας τον Λάκη Ζώη.

Τότε ηχογράφησαν τον μοναδικό δίσκο του συγκροτήματος, που έμελλε να γίνει ο εμβληματικότερος ροκ ελληνικός δίσκος της εποχής. Ο Ανδρούτσος έχει συνθέσει το τραγούδι «Κάποιος Πεθαίνει». Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος έφυγε για το Σικάγο και επί δύο χρόνια περιόδευε με τον περιώνυμο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Χάρη Λεμονόπουλο. Ο Τάκης Ανδρούτσος έπαιξε τελευταία φορά με τους Πελόμα Μποκιού στην επανένωσή τους, στις 12 Μαΐου 2011, στο «Κύτταρο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here