Πληρώνω – Πληρώνω

7
57

Πληρώνω, χρόνια τώρα όπως όλοι, τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών.

Πληρώνω, χρόνια τώρα όπως όλοι, υπέρογκα διόδια, για ένα οδικό δίκτυο που παραμένει σε πολλά σημεία του απαράδεκτο και επικίνδυνο.

Πληρώνω, χρόνια τώρα όπως όλοι, χιλιάδες ευρώ το χρόνο στο ασφαλιστικό μου ταμείο, για υπηρεσίες υγείας (συνήθως με μπόλικη ταλαιπωρία) μέτριου ή και χαμηλού επιπέδου.

Πληρώνω, χρόνια τώρα όπως όλοι, ένα σύστημα υγείας οριακά ανεκτό, ασύδοτο σε συνταγογράφηση και εξετάσεις, χωρίς ελέγχους στην προμήθεια υλικών, χωρίς οργάνωση σε υποδομές και λειτουργίες.

Πληρώνω, χρόνια τώρα όπως οι περισσότεροι, υπερβολικούς φόρους για να καλυφθεί το μερίδιο εκείνων που φοροδιαφεύγουν. Γιατί το κομματικό σύστημα δεν μπόρεσε να αποκαλύψει τις διαδρομές του μαύρου χρήματος. Γιατί η διαφθορά στους ελεγκτικούς μηχανισμούς ήταν περισσότερο κανόνας και λιγότερο εξαίρεση.

Πληρώνω, χρόνια τώρα όπως όλοι, τη «δωρεάν» παιδεία.

Πληρώνω, χρόνια τώρα όπως όλοι, γιατί στην Ελλάδα καταστρέφουμε το περιβάλλον. Γιατί χτίζουμε ασύδοτα. Γιατί δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα σκουπίδια μας.

Σα να μην έφταναν αυτά (και όλα όσα ο χώρος δεν επιτρέπει να αναφερθούν), τώρα πρέπει να πληρώνω και άλλα.

Τώρα πρέπει να πληρώνω και για όσους αποφάσισαν ότι το να μην ακυρώνουν τα εισιτήρια τους συνιστά αποτελεσματική μορφή πάλης (απέναντι σε ποιόν;).

Πρέπει να πληρώνω και για όσους θεωρούν ότι με το να σηκώνουν τις μπάρες των διοδίων τιμωρούν τις κοινοπραξίες των κατασκευαστικών εταιρειών.

Πρέπει να πληρώνω και για όσους επιμένουν ότι η εξυπηρέτηση της κομματικής τους πελατείας είναι πιο σημαντική από την προστασία του περιβάλλοντος ή τη σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων.

Πρέπει να πληρώνω και για όσους δεν θέλουν να αρχίσει να μπαίνει μια τάξη στο σύστημα υγείας.

Ξέρουμε από πρώτο χέρι, ότι ο δρόμος για να ξεπεράσουμε πραγματικά την κρίση, για να δημιουργήσουμε δομές και να εφαρμόσουμε λειτουργίες που δεν θα βελτιώσουν απλώς τα οικονομικά μεγέθη, αλλά και τον τρόπο που ζούμε, είναι επώδυνος. Μακάρι, όσο τον διανύουμε, να αλλάξουμε όσα μας έφεραν εδώ. Ηγεσίες, κόμματα, νοοτροπίες.

Γιατί το να ξαναπληρώνουμε για όσα πληρώνουμε, δεν αποτελεί λύση.

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θα αναφερθώ μόνο στην λειτουργία τής εκάστοτε κυβέρνησης -που στο κάτω κάτω αυτοί διοικούν- καθώς αναφέρθηκα στους πολίτες σε άλλα παρεμφερή άρθρα σχολιάζοντάς τα.
  Όσο κυβερνούν με την νοοτροπία του »βάζω όποιον να ΄ναι σε οποιαδήποτε θέση» επειδή…..οικογενειοκρατίες, φιλίες, συγγένειες, πρωτιές στο κόμμα ως φρουροί κτλ. , δεν πρόκειται να αλλάξει τρόπο διαχείρισης το ρημαδιασμένο αυτό κράτος. Πιστεύω πως δεν έχει ασχοληθεί κανένας Πρωθυπουργός εμπεριστατωμένα και με πλήρη Αναλυτική Μεθοδολογία περί επιλογής προσώπων σε Υπουργεία. Φυσικά δικαίωμα του καθενός είναι να εκλέγει και να εκλέγεται. Δήμαρχοι, Νομάρχες, Σύμβουλοι, Περιφερειάρχες τώρα, Βουλευτές κτλ. Αναφαίρετο δικαίωμα! Αλλά όταν πρόκειται για Υπουργείο, μιλάμε για τη Ναυαρχίδα του Κρατικού Ελέγχου και της Διαχειριστικής Λειτουργίας. Που δεν τους εκλέγουμε εμείς οι Πολίτες, αλλά ο ίδιος ο εκάστοτε Πρωθυπουργός. Η μη λογική επιλογή προσώπων στη θέση του Υπουργού με κάνει να αναρωτιέμαι πρώτα απ’όλα αν δεν υπάρχουν Ικανοί Βουλευτές. Επίσης με ποιον τρόπο και με ποια Κριτήρια στελεχώνουν τα κόμματά τους οι διάφοροι Αρχηγοί. Μετά θα πάει η βαλίτσα σε οικογενειοκρατίες, συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι για διάφορους λόγους κτλ.

  Θα τα πούμε απλά. Έχετε αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν σχεδόν πάντα στο Υπουργείο Οικονομικών να τοποθετείται Οικονομολόγος ή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να τοποθετείται Νομικός και στα υπόλοιπα Υπουργεία να <> διάφοροι οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση Γνωστικά με το Αντικείμενο; Θέλουν να μας πούνε πως σ’ αυτά τα δύο υπουργεία πρέπει απαραίτητα για τεχνικούς λόγους οι Υπουργοί να είναι σχετικοί; Στα υπόλοιπα τι γίνεται; Μήπως κυριαρχεί η ΑΠΑΞΙΩΣΗ;

  Η γνώμη μου είναι πως αν και έχουν αποτύχει συνολικά και οι Σχετικοί με το κάθε αντικείμενο – και ήταν ελάχιστοι- πως υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να λειτουργήσει κάτι σωστά με κάποιον απ’αυτούς παρά με τους Άσχετους. Απλά πρέπει να βρεις τους Καλύτερους και Ικανότερους και όχι αυτούς που τους υποσχέθηκες τη θέση. Είναι δυνατόν π.χ ο Έμπορος να είναι Υπουργός Εθνικής Άμυνας ή ο Πολιτικός Μηχανικός να είναι Υπουργός Παιδείας ή ο Υδραυλικός να είναι Υπουργός Πολιτισμού? Τυχαία παραδείγματα. Ο Υπουργός με το φτωχό μου το μυαλό λέω εγώ ,πρέπει να είναι ΣΧΕΤΙΚΟΣ με το αντικείμενο. Και φυσικά να έχει τις Διαχειριστικές Ικανότητες ενός manager. Διαπιστευμένα! Όχι να το υποθέτουμε ότι μπορεί. Να μπορεί πραγματικά. Να διαχειρίζεται τα οικονομικά, να εντριβεί στους νόμους και επίσης θα το ξαναπώ..ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

  Αν είχατε μία εταιρία οι ίδιοι και ερχόταν η ώρα μετά το στήσιμο της επιχείρησης να επιλέξετε Διευθυντές σε κάθε τμήμα, ποιους θα επιλέγατε και με ποια Κριτήρια; Θα διαλέγατε για Οικονομικό Διευθυντή ή Προϊστάμενο Λογιστηρίου έναν Περιπτερά? Για Νομικό Σύμβουλο έναν Μηχανικό; Για Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων έναν Πυρηνικό Φυσικό; ΟΧΙ βέβαια. Αυτό όμως συμβαίνει σε τούτη τη Χώρα είτε το χωνεύετε είτε όχι.

  Θα μου πείτε κάποιοι πως είτε συμφωνείτε μ’αυτά είτε διαφωνείτε, πως ο Υπουργός πρέπει πάνω απ ‘όλα να είναι Πολιτικός. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι Κοινωνική Απάτη προς τον Λαό! Πολιτικός ίσον Κοινωνικός Διπλωμάτης. Η έννοια της Διπλωματίας όμως εμπεριέχει και Ελιγμούς, Συμφέροντα και φυσικά Ψέματα.

  Μήπως θα πρέπει επιτέλους να αποταμπελοποιήσουμε τους Κρατικούς Λειτουργούς από το ρόλο και την έννοια του Πολιτικού και να ορίσουμε Επαγγελματίες ικανούς να ανταπεξέλθουν σε Επαγγελματικές δυσκολίες; Η γνώμη μου είναι πως ΝΑΙ. Δεν έχουμε ανάγκη από άλλους Πολιτικούς και κυρίως Πολιτικάντηδες. Έχουμε ανάγκη από Ικανά Στελέχη στα Υπουργεία, οι οποίοι μέσω της Σχετικής τους γνώσης και εμπειρίας να προβούν σε καταλυτικές μεθόδους διαχείρισης.

  Εν κατακλείδι, κύριε εκάστοτε Πρωθυπουργέ, οφείλετε να δείτε το Κράτος σαν μία δική σας Επιχείρηση η οποία βουλιάζει και να εκτελέσετε ό,τι είναι δυνατόν για να σωθεί . Με σωστή Στελέχωση και κυρίως ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

 2. . . . . Μια πληρωμη οφειλουμε ολοι να σταματησουμε ! Την πληρωμη σε ολους αυτους που απο τα αποτελεσματα ( αρα ακομη και για τους πιο ανυποψιαστους πλεον ) της διακυβερνησης τους ολα αυτα τα χρονια αποδειχτηκε οτι δεν εχουν ουτε την αντιληψη ουτε την προνοητικοτητα ουτε το σθενος ουτε την πολιτικη ανδρεια αλλα ουτε καν την στοιχειωδη ευθιξια να παραδεχτουν την ανικανοτητα τους ! Ευθης αμεσως μολις σταματησουμε να πληρωνουμε αυτους θα διορθωθει αυθορει και παρα χρημα και η ολη κατασταση . Αληθεια σας λεω,αντεχετε να το προτεινετε να δουμε τα αποτελεσματα ? ? Ιδου η ροδος . . . .ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

 3. κ. Παναγόπουλε. κ.stathis,
  WELCOME!
  Οι κυβερνήσεις τεκμηριωμένα πλέον αποδείχτηκαν ανίκανες να διαχειριστούν τα χρήματα που πλήρωνα τόσα χρόνια (και πλήρωσα πολλά, να πάρει η οργή).
  Επι πλέον φαίνεται να γνωρίζουν ποιοί καταχράστηκαν τα λεφτά μου αλλά αρνούνται να τους αποκαλύψουν και να τους αναγκάσουν να μου επιστρέψουν τα κλεμμένα.
  Η μόνη αντίδραση που θα τους πονέσει είναι η άρνηση καταβολής φόρου. Μπορούμε να τον καταθέσουμε απ’ευθείας στην ΕΕ ή στο Ταμείο Παρακαταθηκων και Δανείων, μέχρι να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ οι κυβερνήσεις ότι είναι σε θέση να διαχειριστούν τον φόρο μου χωρίς καταχρήσεις. Ως τότε θα καταβάλλουμε ένα 20% για τα βασικά λειτουργικά έξοδα.

 4. Μην ανησυχείτε Κε Παναγόπουλε και δεν θα πληρώνετε πλέον για τους «τζαμπατζήδες» του Ρέπα.
  Φρόντισε ο δυναμικός υπουργός μας και πήρε όλα τα δέοντα μέτρα για να μην χάσουν οι μεγαλοεργολάβοι που λυμαίνονται τις «Εθνικές οδούς» τα κέρδη τους.
  Είδατε ταχεία ανταπόκριση στα συμφέροντα των ημετέρων? Αυτό θα πει να έχεις μια αποφασιστική – αποτελεσματική κυβέρνηση.
  Για τους δυστυχείς ασφαλισμένους που παλεύουν με αγωνία να πετύχουν κάποιο γιατρό, για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα γενικότερα, ανεργία, εγκληματικότητα, φτώχια μεγαλοφοροφυγάδες ,εκεί κάνουμε μόκο, δεν μιλάμε.
  Όταν όμως κινδυνεύουν να βλαφτούν συμφέροντα μεγαλο εργολάβων που είναι οι πρώτοι διδάξαντες την εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή ,σπεύδουμε και λαμβάνουμε μέτρα. Για μια ορθολογικότερη και δικαιότερη χρέωση ούτε λόγος, αλλά καταθέτουμε τα όπλα στις ορέξεις κάθε αρπακτικού κερδοσκόπου.
  « Εθνική οδός ταχεία κυκλοφορίας» η Αθηνών – Πατρών με πινακίδα που γράφει ανώτατο όριο ταχύτητας 60 χιλ. !!!!!! Ποιός είναι ο παράνομος ? Ποιος πρέπει να τιμωρηθεί? Ποιος μας εξαπατά και μας δουλεύει πείτε μου.
  Απλή και εύκολη η απάντηση για μια κυβέρνηση έρμαιο των συμφερόντων και της διαπλοκής το θύμα ο πολίτης .
  Μη φοβάστε λοιπόν Κε Παναγόπουλε, όπως γράφετε πληρώνετε πολλά ( μόνο εσείς?) αλλά τα διόδια και τα εισιτήρια δεν πρόκειται να σας επιβαρύνουν περισσότερο, θα πληρωθούν από το πετσί του απλού λαού . Αυτού του λαού του εύπιστου και πάντα προδομένου.

 5. Η 5η παράγραφος του άρθρου 4 του Συντάγματος αναφέρει: «Οι Έλληνες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.»

  Προφανώς αυτά που πληρώνεις ανταποκρίνονται στις δυνάμεις σου, δηλαδή στον παχυλό μισθό που πέρνεις από τα αφεντικά και το σύστημα που υπηρετείς. Εξάλλου το σύστημα το οποίο προπαγανδίζεις δεν θα σε αφήσει ξεκρέμαστο για όσο καιρό εξυπηρετείς τα συμφέροντα του. Οπότε καλώς πληρώνεις για όλα αυτά που λες πως πληρώνεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here