ΠΟΕΔΗΝ: Πολιτικές διώξεις εργαζομένων στο νοσοκομείο Ζακύνθου

0
89

Καταγγελία για πολιτικές διώξεις των εργαζομένων του νοσοκομείου Ζακύνθου κάνει η ΠΟΕΔΗΝ κάνοντας λόγο για διώξεις των εργαζομένων που ανέδειξαν τα προβλήματα με τα χειρουργεία.

Μάλιστα αναφέρεται ως πλέον χαρακτηριστική η περίπτωση της προϊσταμένης των χειρουργείων: «Εκδιώκεται από το χειρουργείο μετά από πιέσεις και απειλές που έχουν εκτοξευτεί σε βάρος της, επειδή αναδείκνυε τις ελλείψεις χειρουργικών υλικών, τα προβλήματα, τις δυσλειτουργίες των χειρουργείων».

Για το θέμα, όπως αναφέρει η ΠOΕΔΗΝ, έχει σταλεί έγγραφη αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα από τους γιατρούς του χειρουργικού τομέα. «Η απομάκρυνση της σημερινής προϊσταμένης από το χειρουργείο, θα επιφέρει πολλαπλά αδιέξοδα και δυσλειτουργία στα όρια της αδυναμίας ασφαλούς διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται συνολικά για το νοσοκομείο μας, τους πολίτες και τους επισκέπτες στο νησί μας. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση είναι, όχι μόνο άστοχη, αλλά και αναίτια, αφού στη συγκεκριμένη συνάδελφο είχαν από καιρό ασκηθεί πιέσεις, απειλές για δίωξη και υποδείξεις για συμμόρφωση με αιτιολόγηση τις έγγραφες αναφορές της για προβλήματα, ελλείψεις και δυσλειτουργίες στα χειρουργεία, μαζί με προτάσεις για την αντιμετώπιση τους, ακριβώς δηλαδή γιατί δεν έκανε τίποτα λιγότερο από το καθήκον της με προσήλωση στο αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δουλειά της, στο νευραλγικής σημασίας πόστο στο οποίο υπηρετούσε» αναφέρουν οι γιατροί του χειρουργικού τομέα στην αναφορά τους.

Η Ομοσπονδία αναφέρεται επίσης στην ομολογία του διευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, ότι δεχόταν πιέσεις επί εννεάμηνο από τη διοίκηση για τιμωρητική μετακίνηση της εν λόγω προϊσταμένης, επειδή όπως παραδέχτηκε στοχοποιήθηκε από τον κ. Πολάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here