Ποιος Μέσι και Ρονάλντο; Ο Μόντριτς είναι ο καλύτερος του κόσμου

0
425

Ο Λούκα Μόντριτς δεν έχει τη λάμψη του Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε του Λιονέλ Μέσι, ούτε του Νεϊμάρ. Δεν τον λατρεύει ούτε τον μισεί ο κόσμος με ένταση, δεν πρωταγωνιστεί στο instagram, δεν κάνει καπρίτσια, δεν παίρνει μυθικά λεφτά από τη Ρεάλ. Με δυο λόγια δεν είναι «σταρ», πολύ περισσότερο δεν διεκδικεί τον τίτλο του «σούπερ σταρ».

Με όρους όχι μόνο ποδοσφαιρικούς, θα έλεγα ότι είναι ένας «αντιήρωας». Δεν διεγείρει πάθη, δεν θέλει όλα τα φώτα πάνω του, δεν έχει καλλονές συντρόφους, δεν εκβιάζει για να κερδίζει κάθε χρόνο τρελές αμοιβές, δεν προσπαθεί να επισκιάσει με το εγώ του ακόμη και τις κορυφαίες στιγμές δόξας τής ομάδας του.

Ο Λούκα Μόντριτς είναι, όμως, ο ποδοσφαιριστής από τον οποίο ξεκινούσαν να χτίζουν την 11άδα της Ρεάλ όλοι οι προπονητές της. Είναι εκείνος που αποτελεί το βαρόμετρο σε όλα τα παιχνίδια. Παίζει καλά ο ίδιος, σηκώνει ψηλά και όλη την ομάδα. Τρέχει συνεχώς, μοιράζει πάσες, βρίσκει κενούς χώρους, μαρκάρει, αμύνεται και δημιουργεί με την ίδια επιτυχία. Σπάνια θα θυμηθεί κάποιος ένα ματς στο οποίο να υστέρησε. Και ακόμη σπανιότερα, να μην τα έχει πάει καλά εκείνος, αλλά η Ρεάλ να τα έχει καταφέρει περίφημα.

Το ίδιο βλέπουμε και στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Στην Εθνική Κροατίας έχει δίπλα του σπουδαίους συμπαίκτες (Ράκιτιτς, Κοβάσεβιτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς, Ρέμπιτς), όμως εκείνος είναι η αρχή και το όλον. Πάνω του έχει πάρει την ομάδα και την οδηγεί στον τελικό με την ακατάβλητη θέλησή του και το τεράστιο ταλέντο του.

Για εμένα ο «αντιήρωας» Μόντριτς είναι ο πληρέστερος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Ο παίκτης που θα ήθελε κάθε προπονητής να έχει στην ομάδα του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here