Ποιός πρέπει να αποβληθεί;

0
29

Ο Μύθος της υπεροχής. (Το γήπεδο ως πεδίο ταξικών, εθνικών, φυλετικών συγκρίσεων και συγκρούσεων). Ο Μύθος της (Κυριακάτικης) ισότητας. (Η ομάδα ως θρησκεία). Ο αγωνιστικός ηρωϊσμός, η επιθετικότητα και η ρωμαϊκή αρενοποίηση των αθλητικών θεαμάτων. [Το γήπεδο ως σύμβολο βίας και η συμβολικότητα της βίας ως (παραστρατημένο) αθλητικό–πολιτικό υπερ–εγώ].

Η εμπορευματοποίηση, η κοινωνική πρακτική της διαμόρφωσης οπαδών, η καταστροφή για την καταστροφή, η περιστασιακή νίκη (άλλοθι της βέβαιης τελικής ήττας). (Το αποτέλεσμα ως ιδιώνυμο, το κασκόλ ως ιδίωμα και η Δευτέρα ως απόγνωση).

Οι «κυρίαρχοι του (πολιτικού) παιχνιδιού» επιλέγουν τους παράγοντες. Οι παράγοντες διαμορφώνουν τους «κανόνες του (αθλητικού) παιχνιδιού». Το έσω σύστημα επικοινωνεί με το έξω (Τύπος, Πολιτεία). Το αθλητικό πνεύμα πρέπει να διέπει κάθε άθλημα και να εμπνέει κάθε αθλητή. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και το fair play είναι ηθική δέσμευση.

Όποιος παραβιάζει τους κανόνες δεν αξίζει τη νίκη και την βράβευση. Χρειάζεται μια νέα συμφωνία επί της αρχής (όλων των εμπλεκομένων μερών) και ένας Κώδικας Δεοντολογίας. Οι φιέστες δεν αρκούν για να κρύψουν τις ανομίες και τις παρεκκλίσεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here