Πόλεμος κυβέρνησης-δικαστών για την επίθεση τρομοκρατών στο Εφετείο

0
65

Εκρηκτικές διαστάσεις πήρε η σύγκρουσης κυβέρνησης και δικαστών μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο της Αθήνας. Η Ένωση Διακαστών και Εισαγγελέων συνέδεσε την τρομοκρατική ενέργεια με τη σφοδρή κριτκή της κυβέρνησης σε δικαστικές επιθέσεις, για να απαντήσει στο ίδιο ύφος ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι η ανακοίνωση είναι προκλητική και ανάξια σχολιασμού.

«Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με την Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογισθούν επιτέλους τις ευθύνες τους. Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο καθήκον τους δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας», αναφέρουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς της χώρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση στην οποία σημειώνει: «Η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να συσχετίσουν τη σημερινή εγκληματική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών, με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια και το δημόσιο έλεγχο, δεν είναι μόνο αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία, είναι πρωτίστως προκλητική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού».

Πόλεμος κυβέρνησης-δικαστών για την επίθεση τρομοκρατών στο Εφετείο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here