Πόλεμος σεισμολόγων μετά την πρόβλεψη για σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ

1
225

Πόλεμο μεταξύ των σεισμολόγων προκάλεσε εκτίμηση της ομάδας ΒΑΝ για επικείμενο σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα. Από τη μία πλευρά είναι ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης και ο Σπύρος Χουλιάρας και από την άλλη όλοι οι άλλοι.

Ο κ. Τσελέντηε μίλησε στις ειδήσεις του Αντέννα με τον Νίκο Χατζηνικολάου και ανέφερε ότι έστειλε στην επιτροπή σεισμικού κινδύνου τα 2 σήματα της ομάδας ΒΑΝ, ζητώντας να συνεδριάσει για να εκτιμήσει την κατάσταση.

«Η ομάδα ΒΑΝ δεν στέλνει τίποτα στην Ελλάδα, παρά μόνο στο πανεπιστήμιο Κορνέλ στις ΗΠΑ. Εγώ συνεργάζομαι με τον καθηγητή Βαρώτσο και ήρθαν εις γνώση μου δύο σήματα από μία περιοχή που είναι ήδη διεγερμένη μετά τον σεισμό της Ζακύνθου. Στέλνω λοιπόν την ενημέρωση αυτή στην Επιτροπή και συγκεκριμένα στον πρόεδρο τον κ. Μακρόπουλο ζητώντας του να συγκαλέσει την επιτροπή για να δούμε τι γίνεται. Πέρασαν οι μέρες και δεν συνέβη κάτι τέτοιο», είπε. Και πρόσθεσε: «Κάναμε μία λεπτομερή στατιστική ανάλυση. Αυτή έδειξε ότι υπάρχει επιταχυνόμενη σεισμικότητα. Ένα πρόδρομο φαινόμενο που δείχνει ότι σε κάποιο διάστημα κάτι θα γίνει. Μπορεί να είναι μέρες μπορεί να είναι και μήνας».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας χαρακτήρισε «ασαφή» την προειδοποίηση Τσελέντη, καθώς περιελάμβανε τη μισή Ελλάδα. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»του Αντέννα, είπε ότι αποτελεί «εγκληματική ανευθυνότητα» η δήλωση για σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ σε δύο μήνες και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει κοινωνική ευθύνη απέναντι στον κόσμο.

«Η Πολιτεία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο σεισμό, αλλά αυτός δεν ξέρουμε πότε θα έρθει», σημείωσε.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here