Πολλαπλές ιρανικές επιθέσεις με πυραύλους σε βάσεις των ΗΠΑ

0
34

Επιθέσεις με πυραύλους εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ έκανε τα χαράματα το Ιράν, σε μια πράξη εκδίκησης για τον φόνο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί. Χτυπήθηκαν οι βάσεις στο  Άιν αλ Άσαντ (την είχε επισκεφθεί ο Ντόναλντ Τραμπ τον Δεκέμβριο 2018) και στην Αρμπίλ (στο ιρακινό Κουρδιστάν). Πηγή προσκείμενη στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έκανε λόγο για τουλάχιστον επτά ρουκέτες που έπληξαν το εσωτερικό της βάσης. Οι ΗΠΑ μιλούν μόνο για υλικές ζημιές, αλλά η Τεχεράνη για δεκάδες νεκρούς.

«Είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες περί επιθέσεων σε εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ. Ο πρόεδρος Τραμπ ενημερώθηκε και παρακολουθεί την κατάσταση στενά, σε επαφή με την ομάδα του που είναι αρμόδια για θέματα εθνικής ασφαλείας», ανέφερε η εκπρόσωπος του.

«Είναι σαφές ότι το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις εκτοξεύοντας τουλάχιστον δώδεκα βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον δύο βάσεων που χρησιμοποιεί ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ στην ιρακινή επικράτεια», πρόσθεσε το αμερικανικό Πεντάγωνο. «Οι ένοπλες δυνάμεις θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν το προσωπικό, τους εταίρους και τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here