Πώς ο Tσίπρας υποχρεώθηκε να επιλέξει Δραγασάκη και Κουβέλη

1
446

Να λύσει έναν δύσκολο γρίφο προσπάθησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ανασχηματισμό που επιχείρησε, «πατώντας» σε δυο πρόσωπα: Στον Γιάννη Δραγασάκη και στον Φώτη Κουβέλη.

Αφού αμφιταλαντεύτηκε μεταξύ Αλέξη Χαρίση και Στέργιου Πιτσιόρλα, αποφάσισε να ακολουθήσει τον «τρίτο δρόμο» και να ζητήσει τη βοήθεια τού Γιάννη Δραγασάκη για το υπουργείο Οικονομίας, όπου είχε τοποθετήσει τον οπαδό τής δραχμής Δημήτρη Παπαδημητρίου -επιλογή που δεν απέδωσε σε επενδύσεις, ενώ τού προκάλεσε και ζημιά με το περίφημο επίδομα ενοικίου. Ο κ. Δραγασάκης είναι ρεαλιστής, εξαρχής αμετακίνητος υπέρ του ευρώ και χαίρει τής εκτίμησης όλων των πτερύγων τού κόμματος. Δεν είναι τυχαίο ότι είχε διαφωνήσει με την υπουργοποίηση και τού Γιάννη Βαρουφάκη και τού  Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Η επιλογή τού Φώτη Κουβέλη για τη θέση τού αναπληρωτή υπουργού Άμυνας «προέκυψε», καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετώπισε πολλές αρνήσεις από στελέχη του Σύριζα, όπως εκείνη τού πρώην υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη. Κανείς δεν ήθελε να πάει υφιστάμενος τού Πάνου Καμμένου, που έτσι κι αλλιώς δίνει τον τόνο στο υπουργείο Άμυνας.

Ο πρωθυπουργός «θυμήθηκε» τον Φώτη Κουβέλη όταν είδε ότι δεν βρίσκει πρόσωπο από τις τάξεις τού Σύριζα. Τού το πρότεινε, μεταφέροντάς του την επιθυμία του να υπάρξει κάποιου είδους αντίβαρο στον πληθωρικό υπουργό. Και εκείνος είπε το «ναι», χωρίς να σκεφθεί ότι από αρχηγός κόμματος και παρολίγον υποψήφιος πρόεδρος τής Δημοκρατίας καταλήγει αναπληρωτής υπουργός, όπως τον ειρωνεύεται η αντιπολίτευση.

Τέλος, ο πρωθυπουργός «ζυγίστηκε» για το αν έπρεπε ή όχι να διώξει την υπουργό Λυδία Κονιόρδου, από την οποία είναι απολύτως απογοητευμένος. Τελικά, προτίμησε να τη διατηρήσει στο πόστο της, βάζοντας «σφήνα» ως υφυπουργό τον Κωνσταντίνο Στρατή, πρόσωπο τής απόλυτης εμπιστοσύνης του. Και με την επιλογή αυτή ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι δεν θέλει να δυσαρεστεί κανένα και καμία.

Πώς ο Tσίπρας υποχρεώθηκε να επιλέξει Δραγασάκη-Κουβέλη

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Eίναι γνωστή η τακτική της προπαγάνδας του Τσίπρα. Ρίχνουμε ένα λαγό στη σκηνή και όλοι ασχολούνται με αυτόν και ξεχνάνε τις αθλιότητές μας. Λαγός αυτή τη φορά ο Κουβέλης. Ποιος όμως ασχολείται με το βλάκα που παρέσυρε τη χώρα σε εκλογές και μας φόρτωσε για άλλα τρία χρόνια έναν τυχοδιώκτη συνδικαλιστή να μας προσφέρει άλλα τρία χρόνια στιγνής λιτότητας; Ο κόσμος δε βλέπει την ώρα να τους διώξει όλους τους ξεφτίλες της αριστεράς μαζί από την εξουσία του τόπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here