Ποτάμι: Η Ελλάδα έχει τεθεί ουσιαστικά εκτός Σένγκεν

0
30

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το Ποτάμι με αφορμή την ιδότυπη «καραντίνα» σε Έλληνες που ταξιδεύουν σε αεροδρόμια της Γερμανίας υπενθυμίζοντας και την προεκλογική φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα είναι «μικρό το κακό αν μας διώξουν από τη Σένγκεν».

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη επισημαίνει πως «σήμερα η Ελλάδα έχει τεθεί ουσιαστικά εκτός Σένγκεν, αφού στη Γερμανία οι Έλληνες αντιμετωπίζονται όπως όσοι έχουν διαβατήρια τρίτων χωρών. Πρόκειται για μια θλιβερή εξέλιξη που μειώνει την αξιοπρέπεια τόσο του ελληνικού κράτους όσο και των Ελλήνων πολιτών. Πολιτών μιας χώρας-μέλους της ζώνης Σένγκεν, που αναγκάζονται να υποστούν μειωτικούς ελέγχους, ιδίως όταν ταξιδεύουν με την αστυνομική τους ταυτότητα».

Επιπλέον τονίζεται πως «αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια της γερμανικής πλευράς για τη διασφάλιση της ασφάλειας στην επικράτειά της» αλλά μέμφεται «τόσο τη μειωτική μεθόδευσή της όσο και την έλλειψη ουσιαστικής αντίδρασης της ελληνικής κυβέρνησης που στην ουσία σπεύδει μόνο να απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ενώ δεν στέργει να σταματήσει τη θλιβερή ολίσθηση των Ελλήνων Ευρωπαίων πολιτών σε κατηγορία ταξιδιωτών άλλων ηπείρων. Δεν ξέρουμε αν για τον κ.Τσίπρα το κακό εξακολουθεί να είναι μικρό. Είμαστε βέβαιοι ότι η ζημιά που προκαλείται στην εικόνα της χώρας είναι τεράστια», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here