Ποτάμι: Ποιο Πανεπιστήμιο «ονειρεύεται» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το Υπουργείο Παιδείας;

0
12

 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το Ποτάμι με αφορμή τη ρίψη φρούτων και των απειλών εις βάρος πέντε διακεκριμένων καθηγητών πανεπιστημίων του εξωτερικού, αξιολογητών των σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών, από φοιτητές.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη χαρακτηρίζει αξιοπερίεργο το γεγονός πως για το ντροπιαστικό περιστατικό δεν δεν έχουμε δει καμία καταδίκη από τις πρυτανικές αρχές ή τις κοσμητείες των σχολών για τα εν λόγω έκτροπα», καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη να καταδικάσουν την ενέργεια.

«Άραγε ποιο Πανεπιστήμιο «ονειρεύεται» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το Υπουργείο Παιδείας; Ένα Πανεπιστήμιο υπέρ της ποιότητας και της εξωστρέφειας, ανοικτό στη γνώση και την κοινωνία; Ή μήπως ένα Πανεπιστήμιο κλειστό, υποβαθμισμένο και έρμαιο στις διαθέσεις όσων θέλουν να το επιβουλεύονται, να το καταστρέφουν και να το δυσφημούν», αναφέρει, αρχικά, η ανακοίνωση, και συνεχίζει:

«Δυστυχώς η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια, συνεχίζει να είναι απογοητευτική».

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα γεγονότα της Τρίτης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όταν εξωτερικοί αξιολογητές οι οποίοι είναι διακεκριμένοι Έλληνες καθηγητές του εξωτερικού, επισκέφθηκαν τις Σχολές της Νομικής και των Θετικών Επιστημών. Εκεί έγιναν δεκτοί με ρίψη φρούτων και λαχανικών ενώ στη Φιλοσοφική Σχολή δεν πήγαν καν καθώς αρνήθηκαν να υποστούν και νέο εξευτελισμό.

Το αποτέλεσμα ήταν η εξωτερική αξιολόγηση να διακοπεί βίαια, έτσι απλά γιατί σε «κάποιους» δεν άρεσε. Βέβαια η όλη αυτή κατάσταση δεν είναι τυχαία και δεν πρέπει να «παραξενεύει» την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια ως αντιπολίτευση υποδαύλιζε ανάλογες ενέργειες», τονίζει.

«Ωστόσο είναι αξιοπερίεργο και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμία καταδίκη από τις πρυτανικές αρχές ή τις κοσμητείες των σχολών για τα εν λόγω έκτροπα», συμπληρώνει.

«Αν όντως ο Πρωθυπουργός πιστεύει πραγματικά αυτά που έλεγε για ποιότητα και εξωστρέφεια των ελληνικών πανεπιστημίων τότε πρέπει ο ίδιος και ο κ. Φίλης ισχυρά να καταδικάσουν και να αποδοκιμάσουν τα συγκεκριμένα γεγονότα που ντροπιάζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη συνολική εικόνα της χώρας.

Τα πανεπιστήμια-φέουδα των οργανωμένων μειοψηφιών πρέπει να τα αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν, αλλιώς τα πανεπιστήμια μας δεν θα έχουν ούτε παρόν, ούτε μέλλον και προφανώς κανείς από τους αξιόλογους Έλληνες επιστήμονες και ακαδημαϊκούς του εξωτερικού, ναι αυτούς που υποτίθεται θέλουμε να επαναπατρίσουμε…, δεν πρόκειται να επιστρέψει», καταλήγει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here